130 let

Tomáš Rosický | foto: Lidové noviny

Arsenal: Rosický je náš

Sport
  •   13:47
LONDÝN - "Tomáš Rosický nahrál Thierry Henrymu na gól!" Tuto větu zřejmě uslyší v příští sezoně fanoušci Arsenalu. Ten totiž potvrdil přestup českého fotbalisty z Borussie Dortmund do londýnského klubu, kde hraje i slavný kanonýr.
Pětadvacetiletý záložník podepsal blíže nespecifikovaný čtyřletý kontrakt. Britská média spekulují o přestupní sumě mezi šesti až osmi miliony liber, takže by cena mohla v přepočtu vyšplhat až na 330 milionů korun.

Arsenal dnes informoval o podpisu smlouvy na své internetové stránce bez dalších podrobností. Délku kontraktu se tak novináři dozvěděli až na tiskové konferenci, která byla narychlo svolána v tréninkovém táboře českých fotbalistů v rakouském Seefeldu.

Poražený finalista Ligy mistrů získal tvůrce hry díky bleskové akci. Až do pondělí bylo za hlavního uchazeče o služby českého fotbalisty považováno Atlético Madrid, ale Rosický s Paskou odletěli ze soustředění reprezentačního mužstva z Rakouska do Londýna. Tam se hráč podrobil lékařským testům a hned v pondělí podepsal smlouvu.

Trenér Arséne Wenger prý Rosického sledoval už dlouho a po podpisu smlouvy se rozplýval nadšením. "Má skvělou techniku, umí s míčem a přesně přihrává. Má velké zkušenosti z klubu i z reprezentace a už se těšíme až ho přivítáme v Arsenalu po světovém šampionátu, který pro něj, jak doufám, bude úspěšný," prohlásil Wenger na klubové stránce.

Ta citovala i českého hráče, který označil Arsenal za nejlepší klub v Evropě. "Je to pro mě velký den. Tým už ukázal svou sílu v Lize mistrů, s mnoha mladými hráči má velký potenciál a myslím, že v příští sezoně budeme ještě lepší," řekl Rosický. 

"Nejsem líný a mám před sebou velkou motivaci. Sice už nezažiju kouzlo Highbury, kde jsem kdysi hrál už se Spartou, ale nový stadion je nádherný," popisoval bezprostřední dojmy z toho, co mu v krátkém čase mezi zdravotními prohlídkami a podpisem smlouvy zástupci "Kanonýrů" předvedli. Pózování v rudém dresu si ale ještě nevyzkoušel. "K tomu dojde až před sezonou," uvedl hráčův agent Paska, který ho zastupuje už deset let. "Přestupem do Arsenalu jsme předběhli očekávaný vývoj o dva roky. Nic jsme tím ale rozhodně nepokazili, Tomáš má před sebou velké možnosti," liboval si Paska.

Spolu s Paskou pak v Seefeldu vysvětlili i nečekanou změnu cíle  přestupu. Hráčský manažer uvedl, že Atlético během tří měsíců čtyřikrát změnilo nabídku a nakonec neposkytlo požadované bankovní garance, a tak do hry vstoupil Arsenal. "Jeho zájem byl sice dlouhodobý, ale nikdy nebyla na stole konkrétní nabídka, proto jsem chtěl odejít od Atlétika. Ale když se to vyvinulo takhle, tak jsem z toho nadšený," dodal Rosický na tiskové konferenci v seefeldském kasinu.
Autor: Lidovky.cz
  • Mohlo by vás zajímat