Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Maslák si nepřišel pro medaili. ‚Nedali mi vědět, kdy tam mám jít,‘ řekl

Sport

  16:20
AMSTERDAM (Od našeho zpravodaje) - V pátek večer Olympijským stadionem v Amsterdamu znělo: Medailový ceremoniál nejlepších ze závodu na 400 metrů je zrušen. Proč? Nedorazil na něj totiž Pavel Maslák, který měl převzít stříbro. „Organizátoři mi nedali vědět, kdy je vyhlášení. Je to tu zmatečné,“ vysvětloval 25letý sprinter.

Medailisté z běhu na 400 metrů. foto: Reuters

Šéftrenér české atletické výpravy Tomáš Janků si na svazovém facebooku pochvaloval: „Informovanost se nám tu jeví jako dostačující. V rámci Technického informačního centra máme všechny informace, které potřebujeme.“

Pak dodal: „Do včera.“

Maslák totiž po stříbrném finále na 400 metrů nedorazil na vyhlášení vítězů, které se konalo ještě ten den, a odjel na hotel. „Bývá zvykem, že pořadatel dává všem medailistů ihned po soutěži souhrn informací pro následné aktivity, k čemuž zde nedošlo i přesto, že je to standard,“ vysvětloval Janků.

Doběh závodu na 400 metrů, ve kterém vybojoval stříbro Pavel Maslák.
Mistrovství Evropy v atletice v Amsterdamu.

V pátek večer Maslákovi volal a sháněl se po něm, proč nejde na vyhlášení. „Tak jsem říkal, že jsem v autobuse do hotelu,“ popisoval Maslák poté, co s Tesařem, Šormem a Desenským zlepšil český rekord ve štafetě na 4x400 metrů.

Informace o vyhlášení se nachází i v týmovém manuálu pro sportovce, ale... „Dopředu jsem se nekoukal, to nezjišťuje nikdo. Spoléhám, že člověk doběhne a dají mu papír, kdy se má dostavit na vyhlášení. To se tak děje všude, i na mistrovství republiky, tak jsem s tím počítal,“ vyprávěl Maslák.

O medaili však nepřijde, náhradní ceremoniál se koná v sobotu v 16:25. „Vyklušu se, dám si masáž a vyjde to akorát.“

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!