Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Australian Open: Allertová si zahraje 3. kolo, Siniaková vypadla

Sport

  7:42
MELBOURNE - Česká tenistka Denisa Allertová nadále navazuje na úspěšné tažení z kvalifikace a na grandslamovém Australian Open postoupila do 3. kola. V dnešním utkání druhého kola porazila Číňanku Čang Šuaj 6:4 a 7:6. V duelu s favorizovanou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou naopak neuspěla Kateřina Siniaková. Čtvrté nasazené podlehla 6:4, 2:6 a 1:6.

Tenistka Denisa Allertová postoupila do třetího kola Australian Open. foto: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Allertová postupem do třetího kola vyrovnala své grandslamové maximum. Ve třetím kole byla právě v Melbourne před dvěma lety. V dalším zápase ji čeká Polka Magda Linetteová, která porazila 7:6 a 6:2 Rusku Darju Kasatkinovou.

Allertová prodloužila letošní vítěznou sérii v Melbourne na pět zápasů a v součtu s kvalifikací vyhrála deset setů za sebou. „Musím říct, že to byl fakt těžký zápas. Soupeřka je hodně dobrá hráčka a mám z toho úplně skvělý pocit, že jsem to zvládla. Zase jsem ustála napínavé momenty lépe než soupeřka. Dokonce opět bez ztráty setu, ale už jsem měla namále,“ řekla Allertová Radiožurnálu a serverům Tenisový svět a iDNES.

Siniaková šestkrát ztratila servis a vypadla

Siniaková zahájila zápas se Svitolinovou lépe a vyhrála první set. Ve druhém a třetím setu ale celkem šestkrát ztratila servis a uhrála pak už jen tři hry.

Mrzelo ji, že neudržela úroveň hry z prvního setu. „Je to pro mě velké zklamání. Nasadily jsme hodně vysokou laťku hned od začátku, bylo jasné, že to bude těžké. Ona pak trochu přidala, mně se naopak nedařilo pokračovat v mé hře, proto to tak dopadlo,“ uvedla.

Svitolinová se ve třetím kole utká s patnáctiletou krajankou Martou Kosťukovou, která porazila 6:3 a 7:5 domácí Olivii Rogowskou. Kosťuková je nejmladší hráčkou, která postoupila do třetího kola grandslamu za posledních více než dvacet let. V patnácti naposledy takhle daleko došla Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová na US Open 1997.

Wozniacká se na postup nadřela

Na hraně vyřazení se ve druhém kole ocitla světová dvojka Caroline Wozniacká z Dánska. Vítězka Turnaje mistryň s jednadvacetiletou Chorvatkou Janou Fettovou v rozhodujícím setu prohrávala už 1:5. V sedmém gamu měla 119. hráčka světa dva mečboly, ale promarnila je a nevyužila ani další šanci zápas dopodávat. Wozniacká vyhrála šest her za sebou a otočila třetí set na 7:5.

Na raketě kvalifikantky Luksiky Kumkhumové z Thajska skončilo účinkování Švýcarky Belindy Bencicové v turnaji. Přemožitelka loňské finalistky Venus Williamsové z USA zápas druhého kola prohrála 1:6 a 3:6.

Autor: