Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Axelsson do Liberce nepojede

Sport

  22:21
STOCKHOLM - Švédskou hokejovou reprezentaci musel pár hodin před pondělním odletem na liberecký turnaj Česká pojišťovna Cup opustit útočník Dick Axelsson, který se v noci na dnešek ve Stockholmu dostal pod vlivem alkoholu do konfliktu s policií a byl nucen přespat na záchytce.

Švédský útočník to s alkoholem přehnal. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Hráč Djurgaardenu se nezúčastní zbytku přípravy na nadcházející mistrovství světa ani šampionátu v Kanadě. "Bylo to ode mne velmi hloupé. Omlouvám se, na odchodu jsem se s vedením dohodl, aby celý případ nenarušoval přípravu týmu před šampionátem," uvedl k blíže nespecifikovanému incidentu Axelsson, kterého předloni draftoval ve druhém kole Detroit.

Dvacetiletá naděje švédského hokeje odešla i přesto, že po incidentu se strážci zákona není podezřelá ze spáchání trestného činu. "Jeho chování není slučitelné s morálními požadavky na reprezentanta," uvedl pro deník Aftonbladet trenér Bengt-Ake Gustafsson. "Takové incidenty jsou velmi smutné. Před přípravou nepotřebujeme v mužstvu negativní energii," dodal.


O ještě větší skandál se švédští hokejisté postarali před třemi lety při Švédských hrách, kde do zápasu s českým týmem nečekaně nenastoupili Andreas Lilja, Henrik Tallinder a Kristian Huselius. Po návštěvě baru večer před zápasem byli všichni tři vyšetřováni kvůli podezření ze znásilnění dvacetileté dívky, kterou si přivedli na pokoj. Znásilnění se nakonec neprokázalo, avšak celá trojice prožila kvůli svému chování kromě okamžitého vyloučení z reprezentace velký mezinárodní skandál.

Autor: