Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Babiš: Stát počítá s kompenzacemi kvůli biatlonovému SP na Vysočině

Biatlon, ilustrační foto foto: Reuters

PRAHA - Český stát počítá s tím, že bude kompenzovat ztráty vzniklé zákazem účasti diváků na Světovém poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. Novinářům to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Podle něj už o záležitosti jednal šéf organizátorů závodů Jiří Hamza s ministrem školství Robertem Plagou (ANO). Bezpečnostní rada státu v pondělí rozhodla o zákazu účasti diváků kvůli riziku šíření nového typu koronaviru.
  14:51

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) ještě v pondělí po jednání vlády řekl, že stát o finanční kompenzaci neuvažuje. „Je to vyšší moc, rozhodnutí státu podle zákona o ochraně veřejného zdraví,“ uvedl. Premiér se dnes ale vyjádřil opačně. „Počítáme s tím, že stát bude kompenzovat tyhle ztráty,“ řekl.

Ženu nakaženou koronavirem zdravotníci převezou z Ústí na Bulovku. Pacienti v Česku jsou v dobrém stavu

Babiš dnes řekl, že rozhodnutí o zákazu diváků na Světovém poháru přijala Bezpečností rada státu na základě doporučení hlavní hygieničky Evy Gottvaldové a náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Rada podle něj bude ve středu rozhodovat o tom, jak se kvůli koronaviru postaví k dalším masovým akcím.

Mezinárodní biatlonová unie IBU v reakci na vládní rozhodnutí uvedla, že je škoda, že se novoměstské závody pojedou bez tradiční kulisy. „Po čtyři dny ji vytváří přes sto tisíc fanoušků, což ze závodů dělá jedinečný zážitek pro sportovce. Jak ale IBU deklarovala, respektujeme a podporujeme všechna rozhodnutí národních autorit týkajících se opatření proti šíření koronaviru,“ stojí v prohlášení IBU.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...