Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Badmintonisté na mistrovství Evropy juniorů obhájili páté místo, vyhrála Francie

Sport

  19:21aktualizováno  19:29
TALLINN/PRAHA - Česká juniorská reprezentace vyrovnala své historické maximum a na mistrovství Evropy v Tallinnu získala v soutěži družstev páté místo. Dál lvíčata nepustila později vítězná Francie.

Jan Janoštík. foto: Mark Phelan/Badminton Europe.

Ve čtvrtfinále na Francii český tým nestačil v poměru 1:3, dva z prohraných zápasů byly ale třísetové. Jediný bod si za poražené připsala singlová jednička Tereza Švábíková, která porazila nejlepší Francouzku Léonice Huet.

Mladí badmintonisté na mistrovství Evropy v Estonsku hrají o čtvrtfinále

„Jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto skvělého týmu, který do každého utkání šel na plno. I když to opět na medaili nestačilo, obhájili jsme loňské čtvrtfinále, které je super výsledkem. Byli jsme mezi osmi nejlepšími týmy Evropy!“ radoval se navzdory vyřazení jeden z klíčových hráčů týmu Tomáš Švejda.

Česko se opravdu ocitlo v dobré společnosti, přemožitel z Francie, Dánsko, Anglie či Německo a Rusko, to jsou evropské velmoci s mnoha medailemi z juniorských i seniorských šampionátů.

A i když česká medaile opět nevyšla, páté místo znamená další zvýšení kreditu našeho juniorského badmintonu. 

Tým za sebou v kvalifkační skupině číslo 6 nechal Moldavsko (výsledek 3:2), Norsko (3:2) i mírně favorizovanou Belgii (4:1), proti níž Česku „pomohlo“ zranění klíčové hráčky Joke De Langhe.

Lucie Krpatová a Tomáš Švejda.
Tereza Švábíková vyhrála v družstvech všechny své zápasy.

Po úterním finálovém utkání mezi Francií a Dánskem (3:2) byla rozehrána soutěž jednotlivců. Zde se zatím nejvíc daří našim juniorkám: Tereza Švábíková je již v osmifinále dvouhry stejně jako deblistky Kateřina Zuzáková s Lucií Krpatovou.

Juniorský badmintonový šampionát v Estonsku končí v neděli 16. září finálovými zápasy.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...