Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bakeš se blýskl ve SP v snowboardcrossu čtvrtým místem

Sport

  11:22
Telluride - Snowboardista David Bakeš vybojoval na Světovém poháru ve snowboardcrossu v americkém Telluride čtvrté místo, čímž dosáhl nejlepšího výsledku v kariéře. Další český reprezentant Michal Novotný skončil v sobotu osmnáctý. I druhý závod sezony vyhrál Francouz Pierre Vaultier.

Ilustační foto - snowboardcross. foto: AFP

Bakeš naznačil své možnosti na náročné trati ve Skalistých horách už v kvalifikaci, kterou poprvé v životě vyhrál. Ve vyřazovací části zvítězil v osmifinále i čtvrtfinále a v semifinále se musel sklonit pouze před Kanaďanem Robertem Faganem, který nakonec obsadil druhé místo za Vaultierem. Sedmadvacetiletého závodníka Dukly Liberec ve čtyřčlenném finále porazil i domácí Ross Powers. Bakešovým dosavadním maximem byla osmá příčka z únorového snowboardcrossu v korejském Sung-u.

Novotný, čtvrtý muž konečného pořadí loňského Světového poháru a vítěz finálového závodu minulého ročníku, skončil ve svém osmifinále na posledním čtvrtém místě a z dalších bojů vypadl. Sešlo tak z jeho možného čtvrtfinálového souboje s Bakešem.

Závod žen vyhrála Kanaďanka Maelle Rickerová, která stejně jako Vaultier vládne Světovému poháru se stoprocentní bilancí.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...