Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Bankovi se sjezd v Beaver Creeku povedl. Počtvrté v kariéře bodoval

Sport

  21:03
BEAVER CREEK/PRAHA - Český lyžař Ondřej Bank obsadil 22. místo ve sjezdu Světového poháru v Beaver Creeku. Na bodovanou pozici v nejrychlejší alpské disciplíně se probojoval teprve počtvrté v kariéře a lépe skončil jen v roce 2011 v Kvitfjellu, kde byl sedmnáctý.

Ondřej Bank po druhé jízdě v obřím slalomu foto: Reuters

I třetí rychlostní závod v nové sezoně se stal kořistí Kjetila Jansruda. Na americké sjezdovce Birds of Prey, kde se v únoru pojede mistrovství světa, navázal devětadvacetiletý Nor na triumfy z minulého týdne ve sjezdu a super-G v Lake Louise.

Čtyřiatřicetiletý Bank za ním zaostal o 1,60 sekundy, na začátek třetí desítky výsledkové listiny se protlačil s vysokým startovním číslem 48. Naposledy Bank bodoval ve sjezdu před rokem právě v Beaver Creeku, kde skončil třicátý.

Jansrud vyhrál v SP pošesté v kariéře, z toho potřetí ve sjezdu, v kterém letos vybojoval bronz na olympijských hrách v Soči. V Beaver Creeku zvítězil s náskokem 54 setin před Švýcarem Beatem Feuzem, o další dvě setiny pomalejší byl domácí Steven Nyman.

Norské lyžování slaví v SP čtvrté vítězství za sebou, před Jansrudem vyhrál slalom v Levi Henrik Kristoffersen. Pouze v úvodním obřím slalomu narušil nadvládu Norů Rakušan Marcel Hirscher.

„Jedu a ono je to rychlé. Nedělám chyby, prostě se mi daří,“ řekl Jansrud. Olympijský vítěz v super-G si upevnil vedení v celkovém pořadí SP i v hodnocení sjezdu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!