Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Baroš se blýskl dvěma góly

Sport

  8:57
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea vyhráli i desátý domácí zápas v této sezoně anglické ligy, i když Petr Čech v dnešním utkání s Fulhamem dvakrát inkasoval, což se mu stalo teprve podruhé.

Milan Baroš foto: ČTK/APČTK

Obhájci titulu si pojistili suverénní náskok v čele tabulky díky vítězství 3:2, které jim zajistil gólem v 74. minutě Argentinec Crespo. Dvakrát se dnes mezi střelce zapsal Milan Baroš.

Reprezentační útočník pomohl Aston Ville k vítězství 4:0 nad Evertonem. Fulhamu se proti Chelsea povedlo smazat dvoubrankové manko a prsty v tom měl americký útočník Kevin McBride, který by měl s Čechem svádět souboje i v létě na mistrovství světa.

Nejprve se po chybě českého gólmana prosadil sám hlavičkou po standardní situaci, v 56. minutě McBridea fauloval Cole a Helguson proměnil proti Čechovi nařízenou penaltu. Cole napravil svou chybu čtvrt hodiny před koncem, kdy po jeho přihrávce Crespo levačkou z
voleje rozhodl.

Baroš otevřel v duelu s Evertonem skóre v 35. minutě, kdy po rozehraném volném kopu dorazil míč do sítě. Šest minut pak koncem bilanci zápasu uzavřel svou třetí ligovou trefou v dresu Aston Villy.

Bývalý hráč Chelsea Jiří Jarošík nezažívá v Birminghamu zdaleka tak úspěšné období a na hřišti čtvrtého Tottenhamu dnes musel strávit porážku 0:2. Domácího gólmana Robinsona se snažil překonat střelou i hlavičkou, ale neuspěl stejně jako jeho spoluhráči.

Tottenham šel do vedení díky penaltě Robbieho Keanea a v nastavení pak přidal druhý gól Defoe. Předposlední tým tabulky hrál od 65. minuty bez vyloučeného Izzeta, kterému se tak
nevydařil návrat do sestavy po zranění stehna.

Sérii tří porážek ukončil Arsenal, který vyhrál na půdě Charltonu 1:0 zásluhou španělského útočníka Reyese. Cestu k vítězství ve druhém poločase hostům usnadnilo Murphyho vyloučení. Arsenal mohl přidat další góly, ale v brance Charltonu se při svém debutu blýskl Nor Myhre, jenž zneškodnil obrovské šance Henryho a Ljungberga.

Čtrnáctým gólem v sezoně pomohl nejlepší střelec soutěže Ruud Van Nisterlooij Manchesteru United k vítězství 3:0 nad West Bromwichem. Druhý tým tabulky si tak udržel náskok šesti bodů před třetím Liverpoolem, který doma porazil Newcastle 2:0.

Michael Owen tak absolvoval v dresu hostů nepodařený návrat na stadion svého bývalého klubu, odkud vloni v létě odešel do Realu Madrid. Newcastle navíc dohrával v deseti poté, co byl po ostrém skluzu vyloučen Bowyer. Po jeho zákroku se na hřišti strhla potyčka.

Charlton - Arsenal 0:1 (58. Reyes), Chelsea - Fulham 3:2 (3. Gallas, 24. Lampard, 74. Crespo - 29. McBride, 57. Helguson z pen.), Tottenham - Birmingham 2:0 (58. Robbie Keane z pen., 90+2. Defoe), Liverpool - Newcastle 2:0 (14. Gerrard, 43. Crouch), Manchester United - West Bromwich 3:0 (35. Scholes, 45. Ferdinand, 63. Van Nistelrooij), Middlesbrough - Blackburn 0:2 (38. a 79. Kuqi), Portsmouth - West Ham 1:1 (17. O'Neil - 56. Collins), Sunderland - Bolton 0:0, Wigan - Manchester City 4:3 (11. a 45. Roberts, 23. McCulloch, 71. Camara - 3. Sibierski, 77. Barton, 88. A. Cole), Aston Villa - Everton 4:0 (35. a 84. Baroš, 48. Delaney, 82. Angel).
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!