Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bárta zůstává v týmu NetApp-Endura, smlouvu prodloužil do roku 2017

Tour de France

  15:33
PRAHA - Jan Bárta zůstane na další tři roky věrný své současné stáji. Tým NetApp-Endura, který ponese od příští sezony název Team Bora, oznámil, že s českým profesionálem prodloužil smlouvu do konce roku 2017.

Český cyklista Jan Bárta. foto: netapp-endura.com

Devětadvacetiletý Bárta se letos blýskl především 3. místem v časovce na Tour de France. Zároveň byl na Tour také vyhlášen nejaktivnějším jezdcem 3. etapy do Londýna.

Veškeré jízdy proti chronometru dokončil v této sezoně do 11. místa. V časovce je sedmým a jedenáctým cyklistou z posledních dvou světových šampionátů.

Zároveň je Bárta mužem pro úniky i ceněným pomocníkem. Byl to on, kdo v letošní první alpské etapě Tour převezl Leopolda Königa přes předposlední vrchol, aby jej pak „vyslal“ vstříc 3. místu v cíli.

U NetAppu působil Bárta od zrodu tohoto týmu v roce 2010. "Jan patří mezi deset nejlepších časovkářů světa, což dokázal na Tour i na posledních světových šampionátech,“ vyzdvihuje manažer stáje Ralph Denk. „Budeme v následujících letech pracovat na tom, abychom jeho potenciál v časovce dál navyšovali. Teď už půjde jen o malé vychytávky a ty potřebují čas.“

Team Bora bude mít v příští sezoně 20 jezdců, z nich by mělo být až sedm nováčků. „Noví jezdci přijdou především z německy hovořících zemí,“ říká Denk.

Už ve čtvrtek oznámil prodloužení smluv s dalšími letošními aktéry Tour: Němci Vossem (28) a Schillingerem (31), Polákem Huzarskim (33), Portugalcem Mendésem (29) a Australanem Dempsterem (26).

Ze sestavy, která startovala na Tour, tak dosud není jistá budoucnost jen u Leopolda Königa, Portugalce Machada a Španěla De La Cruze.

V NetAppu zůstává rovněž velmi talentovaný třiadvacetiletý irský sprinter Sam Bennett, který by si měl odbýt debut na závodech Grand Tour v příští sezoně. Tým zůstává druhodivizní a hodlá opět usilovat o divokou kartu na Tour de France. O vstup mezi stáje World Tour se chce pokusit až v roce 2017.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč