Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bartoliová krátce po ukončení kariéry nevyloučila návrat k tenisu

Sport

  11:00
NEW YORK - Francouzská tenistka Marion Bartoliová necelé dva týdny po nečekaném ukončení kariéry nevyloučila, že se ještě na kurty vrátí. Osmadvacetiletá vítězka letošního Wimbledonu v rozhovoru před posledním grandslamem sezony US Open v New Yorku prohlásila, že je velice těžké říci, že s tenisem skončila definitivně.

Marion Bartoliová slaví postup do finále Wimbledonu. foto: Reuters

Sedmá hráčka světového žebříčku přijela na US Open jako televizní komentátorka. "Nikdy nevíte, co se může stát," odpověděla na dotaz o možném návratu v příští sezoně. "Je hodně těžké říct, že už se nikdy nevrátím," dodala. Po nečekané zprávě o konci kariéry řada tenistů Bartoliovou vyzvala, aby si svůj krok ještě rozmyslela. Francouzka požádala ženskou asociaci WTA, aby ji zatím ponechala v žebříčku.

Francouzský tenistka Marion Bartoliová

"Jen jsem chtěla vidět, kde v něm budu na konci roku, když přestanu hrát," řekla. Odchod ze scény vysvětlila únavou, nyní chce v životě poznat i jiné věci. "Pro někoho, kdo se nepohybuje v tenisu, je to možná těžké pochopit. Ale musíte si uvědomit, že člověk začne v šesti letech a jenom než se stane profesionálem, musí odehrát tak dva miliony míčů," uvedla Bartoliová.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč