Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Basketbalisté Golden State vyřadili z play off NBA Denver

Sport

  9:15
NEW YORK - Basketbalisté Golden State porazili počtvrté favorizovaný Denver a jsou po mistrovském Miami a San Antoniu třetím postupujícím týmem do čtvrtfinále play off NBA. Šestý zápas série vyhráli Warriors 92:88 a vyřadil třetí nasazený tým Západní konference. Série mezi Chicagem a Brooklynem ještě neskončila, neboť hosté vyhráli 95:92 a vynutili si rozhodující sedmý zápas v sobotu doma v New Yorku.

Basketbalista Golden State Warriors Stephen Curry (vlevo) a Ty Lawson z Denveru Nuggets foto: Reuters

1. kolo play off NBA

Východní konference - 6. zápas: Chicago - Brooklyn 92:95 (stav série 3:3)

Západní konference - 6. zápas: Golden State - Denver 92:88 (konečný stav série 4:2)

Denver měl skvělý závěr základní části, jenže v play off na dobré výkony nenavázal. Poté, co na začátku čtvrté čtvrtiny prohrával až o 18 bodů, dokázal závěr zdramatizovat, ale porážku už neodvrátil. Golden State pomohli k prvnímu postupu do 2. kola po šesti letech hlavně autor 22 bodů Stephen Curry a Australan Andrew Bogut, jenž zaznamenal 14 bodů a 21 doskoků. "Je to pro mě strašně emotivní, protože mám celou sezonu jako noční můru," uvedl Bogut, jenž zápolí se zdravotními problémy.

V další sérii Golden State narazí od pondělí na San Antonio. Denver ztroskotal v prvním kole už podeváté za posledních deset let. O tom, kdo vyzve Miami, se rozhodne v sobotu na palubovce Brooklynu. Chicago oslabené o zdravotně indisponované Luola Denga, Derricka Rose a Kirka Hinricha vedlo v sérii už 3:1, ale poslední krok ve čtvrtek neudělalo. V dramatickém závěru si mohli Bulls alespoň vynutit prodloužení, jenže nejlepší střelec zápasu Marco Belinelli (22 bodů) šanci vyrovnat trojkou nevyužil.

Autor: