Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Miami vyhrálo v Oklahomě a srovnalo finále NBA na 1:1

Sport

  9:19
OKLAHOMA CITY (USA) - Basketbalisté Miami vyhráli druhý zápas o titul v NBA na palubovce Oklahomy 100:96 a srovnali stav finálové série na 1:1. Oklahoma prohrála v letošním play off na domácí půdě vůbec poprvé po devíti zápasech. Lídři obou týmů LeBron James i oklahomský Kevin Durant zakončili druhou bitvu o mistra ligy shodně s 32 body.

Hvězda Miami Heat LeBron James (vlevo) a Kevin Durant z Oklahoma City Thunder foto: Reuters

Obhájci ligového stříbra z Miami dva dny po úvodní prohře o jedenáct bodů (94:105) tentokrát náskok udrželi až do konce a nyní budou hostit tři další finálové boje. První se uskuteční na Floridě v neděli.

Výsledek finále NBA

Oklahoma - Miami 96:100 (stav série 1:1).

Hostující basketbalisté se opět ujali od začátku vedení, tentokrát dokonce 18:2. V poločase měli navrch ještě 12 bodů, jenže Oklahoma po přestávce přidala a v poslední minutě se dotáhla na jediný koš (96:98).

Miami však už výhru nepustilo, poté co Durant devět sekund před koncem netrefil pokus o vyrovnání a James na druhé straně ze šestek výsledek potvrdil. "Takhle nemůžeme začínat zápasy. Obzvlášť doma nemůžeme nabrat takovou ztrátu. Hned bylo po zápase. Teď abychom to napravovali," zlobil se Durant, jehož tým odehrál nejhorší první poločas za celou sezonu.

Bosh se vrátil po zranění a zářil

Russel Westbrook sice přidal 27 a James Harden 21 bodů, tentokrát ale Oklahomě chybělo rozložení bodů na více střelců. Na straně Miami Jamese podpořil s 24 body Dwyane Wade, díky pěti úspěšným trojkám se na 17 bodů dostal Shane Battier a 16 bodů a 15 doskoků si připsal Chris Bosh, který se poprvé po zranění vrátil do základní pětky.

"Věděl jsem, že potřebujeme víc od Chrise Boshe, byl senzační. Pomohl nám hodně ve vymezeném území, příště to budeme potřebovat znovu," řekl trenér Miami Erik Spoelstra. "My hráli prvních 36 minut příliš dobře na to, abychom si to nechali vzít," doplnil James.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...