Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Basketbalisté Toronta po největším klubovém obratu zdolali v NBA Dallas

Oslabení šampioni basketbalové NBA z Toronta předvedli v nedělním domácím duelu s Dallasem málo vídaný zvrat. foto: Reuters

New York - Oslabení šampioni basketbalové NBA z Toronta předvedli v nedělním domácím duelu s Dallasem málo vídaný zvrat. Raptors prohrávali ještě necelou čtvrt hodinu před koncem základní hrací doby s Mavericks o 30 bodů, ale nakonec se radovali z největšího obratu v klubové historii a vítězství 110:107.
  7:58

Satoranský přispěl v NBA 16 body k další výhře Chicaga nad Detroitem

Toronto bez nejlepšího střelce Pascala Siakama, pivota Marca Gasola i Normana Powella nezačalo špatně, ale druhou část ztratilo 22:34 a třetí dokonce 21:35. Na jejím konci se však Raptors herně výrazně zvedli.

V závěrečné dvanáctiminutovce nastřílel domácí Kyle Lowry 20 bodů, což bylo o jeden méně než celý tým Dallasu. Celkem Toronto nasázelo do koše Mavericks ve čtvrté čtvrtině 47 bodů. Fanoušci Raptors v hale Air Canada Center tak mohli po zvládnuté koncovce slavit 21. výhru v ročníku a pátou za sebou.

Jokič řádil, v NBA dotáhl Denver pátým triple double k výhře nad Minnesotou

„Nikdy jsem nic takového ještě neviděl,“ komentoval kouč jediného kanadského celku v NBA Nick Nurse výkon Lowryho v poslední části. Americký olympijský vítěz stihl celkem 32 bodů, osm doskoků a 10 asistencí. Nedraftovaný náhradník Chris Boucher si vylepšil osobní maximum na 21 bodů.

„Rozhodně mám v plánu si tenhle zápas pustit ze záznamu. Už jen proto, abych viděl, jak se to všechno seběhlo a jak moc nás dnes hnali fanoušci,“ řekl Boucher. Dvouciferný počet bodů si zapsali také domácí rozehrávač Fred VanVleet (10) a střídající Rondae Hollis-Jefferson (18).

Milwaukee zdolalo v bitvě nejlepších týmů NBA Lakers, slaví i Utah či Houston

Ve výběru trenéra Ricka Carlisla se přes deset bodů dostali všichni členové základní pětky. Nejvíce z nich jich měl na svědomí Jalen Brunson (21). „Tohle byl fakt při vší úctě k soupeři divný zápas. Stále nechápu, co se stalo,“ řekl lotyšský podkošový hráč texaského celku Kristaps Porzingis, který zaznamenal 19 bodů a 12 doskoků.

Nejlepší mužstvo základní části Milwaukee přidalo ke čtyřem porážkám 27. vítězství v sezoně. Indianu doma Bucks porazili 117:89 hlavně díky Janisi Adetokunbovi, autorovi 18 bodů, 19 doskoků a devíti asistencí. Hosty táhl s 19 body a 18 doskoky Domantas Sabonis.

Satoranského Chicago v NBA neudrželo obří náskok v Oklahomě, Čech nastřílel 11 bodů

Los Angeles Clippers nestačil na palubovce Oklahomy ani osmnáctibodový náskok, bez Kawhiho Leonarda prohráli 112:118. V dresu Thunder si vyrovnal osobní rekord 32 bodů Shai Gilgeous-Alexander, kterého loni draftovali Clippers, ale před sezonou ho vyměnili za Paula George. Dvacet bodů a 17 doskoků měl na kontě pivot Steven Adams. Hostující George při návratu po zranění i do oklahomské haly zapsal 18 bodů. Víc měl jen další člen základní sestavy hostů Lou Williams (22).

Los Angeles Lakers chyběl kvůli bolavým zádům poprvé v sezoně LeBron James a jeho spoluhráči nestačili doma v souboji dvou předních týmů Západní konference na Denver 104:128. Nuggets se mohli spolehnout na Paula Millsapa s 21 body. Za domácí dal 32 bodů a doskočil 11 míčů Anthony Davis.

Bulls těsně porazili v NBA oslabené Clippers. Satoranský dal 7 bodů

Boston si poradil s Charlotte 119:93. Jason Tatum se blýskl 39 body a 12 doskoky.

Autor: