Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Washington prohrál v NBA osmé venkovní utkání v řadě. K výhře nepomohlo ani Satoranského šest bodů

Sport

  10:29
Washington - Basketbalisté Washingtonu prohráli v NBA osmé venkovní utkání za sebou. Wizards v pátek podlehli na palubovce Miami 109:115, když neměli odpověď především na pivota Hasana Whitesidea, autora 21 bodů a 18 doskoků. Český reprezentant Tomáš Satoranský v závěru utkání pomohl svému týmu šesti body za sebou dotáhnout ztrátu, ale 67 sekund před koncem čtvrté čtvrtiny se domácí vrátili do vedení a v poslední minutě už si výhru vzít nenechali.

Český reprezentant Tomáš Satoranský v závěru utkání pomohl svému týmu šesti body za sebou dotáhnout ztrátu. foto: ČTK

Jediný český zástupce v zámořské soutěži odehrál jako člen základní pětky přes třiatřicet minut. Na čáru trestného hodu se sedmadvacetiletý rodák z Prahy nedostal ani jednou, z pole proměnil čtyři střely z devíti, jedinou trojku minul a dostal se tak na osm bodů. K nim přidal Satoranský ještě pět doskoků, tři asistence a jeden zisk.

Zvládne Satoranský táhnout tým v NBA? Rozhodně, míní trenér i spoluhráči

Nejlepším střelcem Washingtonu byl Bradley Beal, který zaznamenal 33 bodů, devět doskoků, sedm asistencí, ale také polovinu ztrát celého týmu (5). Jednadvacet bodů a šest asistencí přidal Trevor Ariza, 14 body pomohl z lavičky Otto Porter.

„Chybělo, abychom proměnili víc střel. Jednoznačně jsme míjeli i z volných pozic, ale jinak jsme pro vítězství udělali všechno, co šlo,“ řekl Beal. „Pokud takhle budeme hrát i dál, nemám strach,“ dodal před druhým venkovním duelem třízápasové série.

Konec vysokých mužů v basketbale? Hra se proměnila, míříme ke hře ‚bez pozic‘

Heat se mohli kromě Whitesidea spolehnout na dalšího autora double double Justise Winslowa, který se dostal na 13 bodů a 10 asistencí. Josh Richardson zapsal 18 bodů, James Johnson 17 bodů a střídající Dwyane Wade dal 14 bodů a šestkrát asistoval. Miami zvítězilo podvanácté z posledních sedmnácti utkání a díky tomu se dostalo poprvé od konce října do kladné zápasové bilance, má totiž 19 výher a 18 porážek.

„Kdyby některé střely ve čtvrté části propadly obroučkou, mohli jsme teď slavit my. Jsem na hráče pyšný, jak bojovali. Musíme se naučit, jak takové zápasy vyhrávat,“ burcoval před utkáním na palubovce Oklahomy City Thunder trenér Washingtonu Scott Brooks.

Na čáru trestného hodu se sedmadvacetiletý rodák z Prahy nedostal ani jednou, z...
Jediný český zástupce v zámořské soutěži odehrál jako člen základní pětky přes...

Oklahomu dotáhli k druhé výhře za sebou Paul George (37 bodů, pět proměněných trojek) a Russell Westbrook (31 bodů, devět doskoků). Druhý nejlepší tým Západní konference zvítězil v Portlandu 111:109. Sérii osmi porážek ukončili basketbalisté New Yorku Knicks. V souboji dvou slavných klubů vyhráli v Los Angeles 119:112 nad Lakers, kterým chybí zraněný LeBron James.

Nejlepší tým NBA Milwaukee oslavil pátý triumf v řadě, když si jeho hráči poradili s Atlantou 144:112. Los Angeles Clippers vyhráli ve Phoenixu 121:111 a tým Boston Celtics zvítězil nad Dallasem 114:93 hlavně díky Gordonu Haywardovi, který se postaral jako střídající hráč o 16 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!