Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Basketbalistka Horáková mění Jekatěrinburg za Košice

Sport

  14:11
BRATISLAVA - Česká basketbalistka Hana Horáková odchází z Jekatěrinburgu do košického celku Dobrí anjeli. Dvaatřicetiletá rozehrávačka bude v týmu slovenského mistra podle serveru eurobasket.com hostovat do konce sezony. Ve svém novém působišti se nejlepší basketbalistka Evropy z roku 2010 poprvé představí ve středečním euroligovém duelu Košic s Montpellierem.

Česko - USA (Horáková s medailí). foto: ČTK

Všechno se odehrálo velmi rychle. Hlavně jsem ráda, že už budu moci opět hrát zápasy. To mi hodně chybělo, postrádala jsem bez utkání větší tréninkovou motivaci," řekla Horáková, která v Evropské lize odehrála za Jekatěrinburg pouze tři utkání, neboť si v říjnu na tréninku zlomila ruku a přišla o místo v sestavě.

Do Ruska Horáková zamířila loni v květnu z Fenerbahce Istanbul. V tureckém klubu v předcházející sezoně odehrála v Evropské lize 14 zápasů se střeleckým průměrem 4,9 bodu na utkání. Ve čtvrtfinále Fenerbahce vypadl se Spartakem Moskva.

"Zatím jsem v Košicích absolvovala pouze dva tréninky. Nemusím zdůrazňovat, jak se na středeční utkání s Montpellierem těším. Naposledy jsem hrála v Evropské lize koncem října proti Galatasarayi Istanbul. Přestávka byla už hodně dlouhá," dodala Horáková.

Horáková: Klub si za mě našel náhradu, ale já chci hrát

Zlomená záprstní kůstka vystavila bývalé kapitánce české reprezentace nečekaně dlouhou přestávku. "V době mé rekonvalescence si ruský klub našel zahraniční náhradu. Po uzdravení jsem dostávala jen minimum příležitostí. Proto jsem toužila odejít a někde pravidelně hrát," řekla Horáková. "V Košicích budu působit do konce sezony. Ráda bych slovenskému týmu napomohla k co nejlepšímu výsledku v závěru sezony," nastínila Horáková svůj letošní cíl.

Příští středu zavítá s košickým týmem do Brna, kde se postaví proti klubu, v kterém strávila jedenáct sezon. S Brnem vyhrála Horáková v roce 2006 Evropskou ligu a dvakrát byla ve finále této soutěže. Zatímco slovenský celek už má jistotu účasti v play off, Brno o šanci přišlo.

Jekatěrinburg Horákovou zapůjčil do Košic na základě předem stanovených podmínek. Jednou z nich je, že pokud by na sebe oba kluby narazily v play off Evropské ligy, Horáková hrát nebude.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...