130 let
Basketbalista Philadelphie 76ers Joel Embiid se potkal se lvem.

Basketbalista Philadelphie 76ers Joel Embiid se potkal se lvem. | foto: Reprofoto

VIDEO: Basketbalistu Embiida kousnul lev, obešlo se to bez zranění

Sport
  •   13:51
PRETORIA/PRAHA - Basketbalista Philadelphie 76ers Joel Embiid se vypravil s dalšími basketbalisty NBA do Jihoafrické republiky, kde si v sobotu zahráli v charitativním utkání. Při té příležitosti procestoval kus země a podíval se i na safari. Tam se ovšem potkal se lvem.

Tedy se lvem. Vlastně šlo o mládě lva, které měl kamerunský rodák na klíně. Neškodné kočkování skončilo stiskem čelistí na basketbalistově ruce.

Embiid byl více překvapen silou malého lva, než že by utrpěl závažnou újmu. I přesto si ale trošku zakřičel. Naštěstí pro něj (a všechny fandy Philadelphie) incident bolel jen trochu, a Embiid se tak obešel bez nějakého zranění.

Možná by se malým lvem mohli inspirovat i obránci konkurenčních týmů NBA, kteří se tahouna Philadelphie snaží neúspěšně bránit.

Trojka draftu NBA v roce 2014 se při charitativním utkání oblékla do dresu týmu Afriky proti týmu Světa, a byla ústřední postavou svého týmu, kdy pro svůj tým získala celkem 23 bodů. Ale ani to nestačilo týmu Afriky k vítězství, protože nakonec podlehla 92:96.

Autoři: Lidovky.cz