Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Basketbalová paráda. Po lístcích na NBA Paris Game 2020 toužilo 150 tisíc fanoušků

Milwaukee Bucks trénují v Paříží, s míčem v ruce Jannis Antetukunmpo. foto: Reuters

PRAHA/PAŘÍŽ - Basketbalová NBA si odškrtne dnes večer další evropskou fajfku. A ačkoliv si ještě na výsledek duelu mezi Charlotte Hornets a Milwaukee Bucks musíme počkat, už nyní to vypadá na úspěšný výlet.
  15:25

V předvečer akce ve francouzské metropoli, která odstartuje na palubovce od 21:00 hodin (přímý přenos Nova Sport 2), zveřejnila NBA na svých stránkách nejzajímavější čísla spojená s evropským duelem ligy mezi Charlotte Hornets a Milwaukee Bucks.

Ten bude přenášen do více než 200 zemí světa a to prostřednictvím televize, satelitů či sociálních médií.

V dresu Hornets se představí Nicolas Batum, hvězda francouzské reprezentace s celkem 144 starty za národní tým. Možná i proto byl o lístky na duel takový zájem. Registraci na oficiálních stránkách vyplnilo na 150 tisíc fanoušků. Do AcccorHotels Arena, kde byla palubovka složena z 262 dřevěných částí, se ale vejde „jen“ 16 065 příznivců hry pod vysokými koši.

Terry Rozier z Charlotte Hornets při tréninku na NBA Paris Game 2020.
Jannis Antetokounmpo (uprostřed) diskutuje se spoluhráči z Milwaukee Buck během...

Dalším aspektem, proč je duel tak sledovaný, budiž osoba úřadujícího nejlepšího hráče ligy, Jannise Antetukunmpa. Ten navíc táhne celé Milwaukee, které je aktuálně s bilancí 39 výher – 6 porážek nejlepším týmem ligy.

Favorit pro 11. zápas NBA ve Francii (a 92. na starém kontinentu) je tak více než zřejmý. Kdo ví, třeba Hornets právě pod Eiffelovkou utnou sedmizápasovou sérii porážek (15-30 v sezoně) a navážou na rok 1994, kdy ve stejném městě porazili Golden State Warriors. Tehdy šlo ale pouze o přípravný duel před sezonou...

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...