Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

San Antonio porazilo na cestě do finále NBA podruhé Memphis

Sport

  9:30
SAN ANTONIO (USA) - Basketbalisté San Antonia i podruhé porazili ve finále Západní konference NBA Memphis, po úvodní jasné výhře tentokrát uspěli až po prodloužení. V něm se blýskl šesti body Tim Duncan a s týmem Spurs je po výhře 93:89 na půli cesty do bojů o mistrovský titul.

Basketbalista San Antonia Spurs Manu Ginobili (vpravo) a jeho spoluhráč Cory Joseph foto: Reuters

Play off NBA

Finále Západní konference - 2. zápas: San Antonio - Memphis 93:89 po prodl. (stav série 2:0).

Hráči San Antonia, již úvodní souboj s Memphisem ovládli jasně 105:83, měli od začátku navrch i v úterý. Memphis držel krok v první části, ale v poločase už prohrával o 15 bodů a tři a půl minuty před koncem třetí části dokonce o 18 bodů (52:70). Jenže pak začali hosté dotahovat a Spurs se dlouho nemohli trefit do koše. Když minuli posledních osm střel z pole v normální hrací době, zajistil Memphisu prodloužení 18 sekund před koncem střelou za dva body Mike Conley.

V nastavení San Antonio zmobilizovalo síly, udrželo soupeře na čtyřech bodech a ukořistilo v sérii i druhý bod. "Štve mě, že jsme promarnili takový náskok. Ale byli jsme aspoň tak dobří, aby nás to neovlivnilo v prodloužení a mohli jsme vyhrát," řekl zkušený Duncan, který v prodloužení nastřílel šest ze svých 17 bodů. Navíc zablokoval čtyři střely a stal se prvním hráčem v historii NBA, který ve vyřazovacích bojích nasbíral 500 bloků. Skvělý výkon podal i Tony Parker, jenž k 15 bodům přidal 18 asistencí, čímž si vylepšil osobní rekord v play off.

Memphis střelecky vedli Conley s Jaredem Baylessem, kteří se zastavili na 18 bodech. Zach Randolph k 18 doskokům přidal 15 bodů, na něž ale potřeboval 18 střel. Zatím v sérii Randolph proměnil jen sedm z 26 pokusů z pole. V úterý se v NBA rovněž rozhodlo o tom, že Cleveland vyhrál v loterii právo první volby pro blížící se draft. Druhé bude vybírat Orlando a jako třetí tým českého basketbalisty Jana Veselého Washington.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...