Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Bauer doma nepoběží

Sport

  12:47
PRAHA - Vítěz Světového poháru Lukáš Bauer zrušil kvůli nachlazení svůj start na víkendovém mistrovství republiky v běhu na lyžích na Horních Mísečkách. Na jeho zdraví se podepsal náročný program při finále Světového poháru v Bormiu.

Lukáš Bauer a jeho trofeje. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Při úterním návratu domů do Božího Daru, kde ho slavnostně uvítaly
stovky lidí, Bauer téměř nemohl mluvit. Na domácí šampionát se přitom třicetiletý závodník těšil. "Zvláště teď, když nasněžilo a jsou super podmínky. Ale doktor mi start výrazně nedoporučil," řekl kašlající Bauer po dnešním vyšetření u lékaře Martina Koldovského.

V Krkonoších měl běžet závod na 15 km klasickou technikou s hromadným startem a sprint dvojic. "Lukáš je nachlazený, má zánět hrtanu. Začalo to ztrátou hlasu v Bormiu a teď to trošičku postupuje směrem dolů, takže není možné, aby závod absolvoval," uvedl Koldovský ke stavu prvního českého vítěze Světového poháru v běhu na lyžích.

Kvůli nachlazení nebudou startovat ani další reprezentanti Martin Koukal, Martin Jakš a Helena Erbenová. "Prochladli při finále Světového poháru v Bormiu. Po dnešní prohlídce u doktora Koldovského se budou Jakš a Erbenová léčit antibiotiky," řekl ředitel úseku běhu na lyžích Čestmír Skrbek. Za této situace vidí hlavní favority v Dušanu Kožíškovi a Jiřím Magálovi.

Koukal je na tom z celé čtveřice po zdravotní stránce relativně nejlépe a připustil malé procento naděje, že by se postavil na start. "Pokud ale nebudu stoprocentně fit, tak nepoběžím. Sezona byla hodně dlouhá a nechtěl bych ji končit ještě dalším zhoršením mého zdravotního stavu," uvedl Koukal. 

Autor: