Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kolocová a Sluková jsou poprvé na Světovém okruhu v semifinále

Sport

  13:10aktualizováno  18:12
BERLÍN - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková postoupily poprvé v kariéře na turnaji Světového okruhu do semifinále. Na berlínském grandslamu nejprve v osmifinále vyřadily Brazilky Agathu a Marii Antonelliovou, posléze zdolaly i domácí dvojici Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová.

Markéta Sluková (vpravo) a Kristýna Kolocová foto: ČTK

"Radost máme obrovskou, konečně se nám povedlo prolomit páté místo," řekla Kolocová. "Naše hra je v posledních týdnech velmi dobrá, trenér i my jsme spokojení, jen se nám doposavad nedařilo prodat v důležitých chvílích to, na čem pracujeme. Dnes ano, se vším všudy. To nás těší nejvíc," doplnila její spoluhráčka.

Sedmnácté nasazené české reprezentantky vyhrály nad favorizovanými soupeřkami oba zápasy bez ztráty setu. Brazilský pár byl v Berlíně nasazený jako číslo šest, čerstvé bronzové medailistky z evropského šampionátu Ludwigová a Walkenhorstová pak byly turnajovými osmičkami. Vítězství nad Jihoameričankami znamenalo pro pětadvacetileté české hráčky poprvé v sezoně postup do čtvrtfinále, letos na turnajích Světového okruhu dosud sbíraly nejlépe devátá místa.

Kristýna Kolocová

Páté už na seniorských akcích mezinárodní volejbalové federace FIVB skončily devětkrát včetně loňských olympijských her v Londýně, do semifinále ale poprvé prošly až v německé metropoli. V neděli dopoledne si české beachvolejbalistky zahrají o postup do finále s druhým nasazeným brazilským párem Limaová, Talita. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Němky Holtwicková, Semmlerová a Američanky Fopmaová, Sweatová.

Turnaj Světového okruhu kategorie grandslam v Berlíně

Ženy
Osmifinále:
Kolocová, Sluková (17) - Agatha, Antonelliová (6-Braz.) 2:0 (19, 26)

Čtvrtfinále: Kolocová, Sluková - Ludwigová, Walkenhorstová (8-Něm.) 2:0 (18, 19).

Autor: