Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Beachvolejbalistky Kolocová se Slukovou na ME skončily v osmifinále

Sport

  12:17aktualizováno  15:38
KLAGENFURT (Rakousko) - Pro český plážový volejbal evropský šampionát skončil. Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vypadly v Klagenfurtu v osmifinále a obsadily deváté místo. Stejné umístění patří i Martině Bonnerové s Barborou Hermannovou. Už ve skupině dohráli po třetí porážce Robert Kufa s Janem Hadravou.

Markéta Sluková (vpravo) a Kristýna Kolocová foto: ČTK

Desáté nasazené Kolocová a Sluková nestačily na Španělky Elsu Baquerizovou a Lilianu Fernándezovou a prohrály za 37 minut dvakrát 15:21.¨Olympijské čtvrtfinalistky měly ve druhé sadě šanci na obrat, vedly ještě 13:11, ale ve zbytku setu po chybách i dobré obraně soupeřek získaly už jen dva míče. "Španělkám zápasy vyšel. Zatímco náš side out byl nedůrazný, soupeřky skládaly balóny bez větších problémů. Bohužel jen velmi výjimečně se nám povedlo je ubránit, a to bylo klíčové," napsaly Kolocová se Slukovou po prohře.

Kolocová se Slukovou tak na evropském šampionátu dohrály v osmifinále stejně jako loni v Haagu, kde je nečekaně vyřadily krajanky Bonnerová a Hermannová. Ty letos prohrály v boji o čtvrtfinále s jedničkami turnaje Katrin Holtwickovou a Ilkou Semmlerovou. Německým vicemistryním Evropy z roku 2010 podlehly 17:21 a 15:21. "Na Němky jsme nestačily, ale bojovaly jsme a nechaly tam všechno. Podaly jsme dobrý výkon, ale nasazené jedničky turnaje udělaly minimum chyb," shrnuly Bonnerová s Hermannovou zápas na svém facebooku.

V základní skupině skončil šampionát pro dvojici Kufa, Hadrava, která si připsala tři porážky. Jediný český mužský pár na ME sice dokázal vzít letošním mistrům světa Alexandru Brouwerovi a Robertu Meeuwsenovi z Nizozemska set, nicméně po prohře 17:21, 21:15 a 10:15 obsadil konečné 25. místo.

ME v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko)

Muži
Skupina K
12:00 Brouwer, Meeuwsen (2-Niz.) - R. Kufa, Hadrava (15).

Český pár obsadil konečné 25. místo.

Ženy
Play off - 2. kolo
Holtwicková, Semmlerová (1-Něm.) - Bonnerová, Hermannová (21) 2:0 (17, 15) Liliana, Baquerizová (5-Šp.) - Kolocová, Sluková (10) 2:0 (15, 15).

České páry obsadily konečné 9. místo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!