Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Beachvolejbalistky Kolocová se Slukovou začaly MS jasnou výhrou

Sport

  13:00aktualizováno  13:20
STARE JABLONKI (Polsko) - Úvodní zápas mistrovství světa se plážovým volejbalistkám Kristýně Kolocové s Markétou Slukovou vydařil. Největší české naděje si poradily s ruskou dvojicí Maria Prokopěvová, Světlana Popovová na centrálním kurtu ve dvou setech 21:17 a 21:15. Naopak debutantky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou začaly porážkou.

Markéta Sluková (vpravo) a Kristýna Kolocová foto: ČTK

"Máme radost, že jsme první zápas zvládly," napsaly Kolocová se Slukovou. Pochvalovaly si taktiku stanovenou jejich trenérem Simonem Nauschem. "Dařilo se nám ji dodržovat. Markéta hrála stabilně na side out a Kristýna přidala několik es. Celkově jsme s výkonem moc spokojené," dodaly.

České olympioničky, které se loni na hrách v Londýně probojovaly do čtvrtfinále, splnily roli favoritek za 34 minut. Druhou výhru do skupiny K chtějí přidat v úterý proti Američankám Summer Rossové, Emily Dayové, které nemají tolik zkušeností. Ve středu Kolocová se Slukovou vyzvou brazilské favoritky skupiny Lilianu a Elsu Baquerizovou.

Druhá česká ženská dvojice Bonnerová s Hermannovou narazily na velezkušenou Němku Lauru Ludwigovou, dvojnásobnou mistryni Evropy z let 2008 a 2010, po boku Kiry Walkenhorstové a prohrály 13:21 a 21:23. Ve skupině jsou ještě favorizované Brazilky Agatha s Antonelliovou a Švýcarky Goricanecová s Hüberliovou.

Muži zahájí šampionát až v úterý, český beachvolejbal má rovněž dvojnásobnou účast.

Autor: