Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

V takovém vedru mohli umírat lidé, maraton v Dauhá je nesmysl, kritizuje atletické šéfy Gebrselassie

Vytrvalecká legenda Haile Gebrselassie kritizuje pořádání atletického mistrovství světa ve vysokých teplotách v Dauhá. Podle dvojnásobného olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa mohly maratonkyně v katarském vedru zemřít.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Až nepříjemně mě překvapila Bára Špotáková. Fenomenální oštěpařka, ale občas by měla víc přemýšlet, anebo mlčet. Ostře kritizovala, že na stadion dali klimatizaci. Že to horko by bylo lepší. Tak nevím, zapomněla snad, že hody, skoky a vrhy nejsou jediné disciplíny? Že běžecké disciplíny s sebou nesou mnohem větší aerobní zátěž? Mnohé probíhají odpoledne, v opravdové výhni. I mezi čtvrtkaři a půlkaři, muži i ženami, kteří mají rozběhy, semifinále i finále, bychom jistě viděli mnoho vzdání ze zdravotních důvodů, kdyby tři dny po sobě v těch podmínkách běželi naplno. To není jako jeden podvečer Diamantové ligy s jedním závodem pro 8 pozvaných. Že si paní Bára neudělala svůj domácí úkol a nezjistila si (nepochopitelné), že do klimatizovaných prostor ve velmi horkém prostředí si musí vzít hodně teplého oblečení, od ponožek po bundu nebo šálu, protože od klimatizace půjdou ledové průvany, teplotní rozdíly uvnitř a venku budou velké a u země se, pochopitelně, bude plazit ten ledový vzduch (fy

0 0
možnosti

(dokončení): ... (fyzikální zákonitost) o teplotě nějakých 5-6°C, protože když je teplota vzduchu nad - otevřenou - střechou kolem 40°C a oni v tom otevřeném prostoru chladí na 22°C ve výši hlavy dospělého člověka, vyžaduje to pouštět z klimatizace velice studený vzduch. A průvany tam samozřejmě budou, někudy je třeba ten vzduch pumpovat.

0 0
možnosti
Foto

Běžel jsem před pár lety Dačického 12km v Kutné Hoře v 35 stupních. Teplo mám rád, ale byl to očistec. Mnozí kolabovali na trati. A to musel být čajíček proti téhle šílenosti.

0 0
možnosti

A to máme u nás mnohem sušší vzduch než v Kataru. Tělo nenavyklé na tu vlhkost musí mít problém získat z té vodní páry dostatek kyslíku. I já se divím, že vážných zdravotních důsledků nebylo více, ale bylo to díky tomu, že mnozí, kteří se na MS dva roky chystali, si nakonec včas řekli, že zdraví je důležitější než doběhnout, a vzdali.

0 0
možnosti

J17i97ř68í 64N66o89v64á85k

30. 9. 2019 20:28

Ony to nedokončily ani Afričanky. To je šílené.

0 0
možnosti