Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Berdych překvapivě jasně nestačil na Simona, prohrál 0:3 na sety

Australian Open

  19:44aktualizováno  21:08
Na tenisovém turnaji ve Wimbledonu vypadl i poslední český zástupce ve dvouhrách. Finalista londýnského grandslamu z roku 2010 Tomáš Berdych prohrál v osmifinále hladce 3:6, 3:6 a 2:6 s Francouzem Gillesem Simonem. Šestý nasazený český hráč stejně jako na Roland Garros skončil před branami čtvrtfinále a nenaváže na semifinále z úvodního grandslamu roku Australian Open.

Tomáš Berdych foto: Reuters

Berdych se v utkání se Simonem nemohl dostat do rytmu. Dělal relativně snadné chyby a často si stěžoval na odskoky na trávě. Neoblíbeného soupeře, s kterým má nyní bilanci 4:7, nedokázal dostat pod tlak. 

Nafoukaná a zlá Šafářová hodila po trenérovi jahody. Byly bez šlehačky

O jediný brejkbol, který si v utkání vypracoval v první sadě, přišel po bekhendu do autu. „To je den!“ řekl si Berdych nahlas po jednom zkaženém míči. Celkem udělal 30 nevynucených chyb, skoro třikrát tolik, co jeho soupeř, a zápas prohrál za necelé dvě hodiny. 

„On odehrál utkání velice solidně a dobře. Ale to, co jsem předváděl já, nebylo vůbec dobré. Podal jsem hrozný výkon, a proto takový výsledek,“ konstatoval Berdych. Na špatné odskoky na trávě se nevymlouval. „Určitě to nebyla příčina toho, proč mi to nešlo. Jemu to skákalo úplně stejně a popasoval se s tím lépe.“

Tenisový Wimbledon, osmifinále dvouhry mužů:

Simon (12-Fr.) - Berdych (6) 6:3, 6:3, 6:2, Čilič (9-Chorv.) - Kudla (USA) 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Autor: