Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Berdych je lepší než Federer, v žebříčku je šestý

Sport

  14:33
LONDÝN - Tenista Tomáš Berdych vstoupí do Turnaje mistrů jako šestý hráč světa. Po Masters v Paříži, kde postoupil do čtvrtfinále, předstihl v žebříčku bývalou světovou jedničku Švýcara Rogera Federera. Na pátého Argentince Juana Martína Del Potra ztrácí Berdych před závěrečným turnajem sezony přes 1000 bodů.

Tomáš Berdych. foto: Reuters

Post světové jedničky bude v Londýně hájit Španěl Rafael Nadal, který může zakončit rok v čele žebříčku potřetí v kariéře. V minulosti se mu to povedlo v letech 2008 a 2010. Teoretickou šanci Nadala sesadit z prvního místa má Srb Novak Djokovič, který v neděli triumfoval v Paříži.

V elitní desítce ženského žebříčku k žádným posunům nedošlo, Petra Kvitová je dál šestá. Na jedenáctou příčku poskočila Rumunka Simona Halepová, která vyhrála Turnaj šampionek v Sofii a polepšila si o tři místa. V roli světové jedničky končí sezonu potřetí v kariéře Američanka Serena Williamsová.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...