130 let

Tomáš Berdych | foto: ČTK

Berdych lehce přešel přes čínského náhradníka

Sport
  •   10:55
PEKING - Český tenista Tomáš Berdych bez větších problémů prošel do druhého kola olympijského turnaje ve dvouhře, když porazil čínského hráče Jü Sin-jüana 6:1 a 6:2. V druhém kole se utká s vítězem zápasu mezi Španělem Tommym Robredem a Andreasem Seppim z Itálie.

Duel nakonec trval jen 55 minut. Berdychovi se podařilo sebrat soupeři hned první podání a bezpečně vyhrál první set. Ve druhém si domácí reprezentant držel servis až do stavu 3:2, poté Berdych opět jeho podání prolomil a zápas dovedl do vítězného konce.

"Na začátek to byl hodně příjemný rozjezd. Jsem rád, že jsem se mohl rozkoukal a zvyknout si na vše, protože zápas je něco jiného než trénink. Jsem rád, že to proběhlo v poklidu," řekl novinářům Berdych.

Původně měl hrát proti čtrnáctému nasazenému Chorvatovi Ivu Karlovičovi, který se však na poslední chvíli odhlásil kvůli nemoci. Nahradil ho třiadvacetiletý Číňan, jenž se věnuje spíše čtyřhře a ve dvouhře se nedostal nikdy výše než do čtvrté stovky žebříčku ATP.

Menší komplikací pro Berdycha bylo pouze dlouhé čekání na začátek utkání. "Byl jsem tady brzy od rána a navíc s časovým posunem není ranní vstávání stále ještě ideální. Naštěstí vše bylo v pohodě," dodal.

Výsledky:

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (17-ČR) - Jü Sin-jüan (Čína) 6:1, 6:2, Davyděnko (4-Rus.) - Gulbis (Lot.) 6:4, 6:2, Blake (8-USA) - Guccione (Austr.) 6:3, 7:6 (7:3), González (12-Chile) - Pcheng Sun (Čína) 6:4, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Schiavoneová (It.) - Amanmuradová (Uzb.) 6:4, 6:2, Pironková (Bul.) - Domachowská (Pol.) 6:3, 6:4, Wozniacká (Dán.) - Sfarová (Tun.) 6:4, 6:1, Stosurová (Austr.) - Erraniová (It.) 6:3, 6:2.

Autor: ČTK