130 let
Tomáš Berdych úvodní kolo Wimbledonu zvládl.

Tomáš Berdych úvodní kolo Wimbledonu zvládl. | foto: Reuters

Berdych narazí v US Open na Hewitta, Kvitová vyzve Mladenovičovou

US Open
  •   19:49
PRAHA - Atraktivní soupeři čekají na české tenisty v 1. kole US Open. Tomáš Berdych se utká s bývalým vítězem turnaje Leytonem Hewittem z Austrálie, Jiřího Veselého čeká třetí nasazený Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Petra Kvitová na úvod turnaje změří síly s Kristinou Mladenovicovou z Francie.

Soupeři mužů rozhodně nepatří do kategorie "příjemný los".Tomáše Berdycha, který je nasazenou šestkou, prověří vítěz US Open z roku 2001 a bývalá světová jednička.

Jiří Veselý se pokusí o překvapení na úkor letošního vítěze Australian Open a turnajové trojky.

Pokud čtyřiadvacetiletá Kvitová 73. hráčku světa Mladenovicovou porazí, narazí na krajanku - vítězku utkání mezi Klárou Koukalovou a Petrou Cetkovskou.

V případě, že Kvitová postoupí do osmifinále, může hrát s bývalou světovou jedničku Azarenkovou. Dále než do 4. kola se na US Open zatím nedostala, a pokud by to letos zvládla, ve čtvrtfinále by mohla narazit na mladou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, kterou smetla ve finále na trávě v All England Clubu.

Turnajová čtrnáctka Lucie Šafářová se utká s Maďarkou Timeou Babosovou. Třicátá nasazená Barbora Záhlavová, devětadvacítka Lukáš Rosol a Radek Štěpánek si počkají na soupeře z kvalifikace. Štěpánek by ve druhém kole mohl vyzvat Brita Andyho Murrayho.

Těžký los má v prvním kole Ruska Maria Šarapovová. Tu čeká krajanka a bývalá světová desítka Maria Kirilenková, která je nyní 113. v žebříčku.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz