Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Berdych zdolal Lacka. Teď ho čeká Murray

Sport

  17:19
DUBAJ - Tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Pátý nasazený hráč nedal v 2. kole šanci Slovákovi Lukáši Lackovi, kterého zdolal 6:1 a 6:2, a nyní ho čeká svěřenec Ivana Lendla Brit Andy Murray.

Tomáš Berdych porazil Španěla Davida Ferrera a postoupil do semifinále Turnaje mistrů foto: Reuters

Sedmý hráč světového žebříčku Berdych porazil účastníka kvalifikace Lacka (76. v pořadí ATP) relativně jasně za hodinu a deset minut. Český tenista ale musel v duelu hodně bojovat o vlastní servis, který jednou ztratil, a celkem odvrátil jedenáct z dvanácti brejkbolů.

O postup do semifinále a vyrovnání loňského výsledku se šestadvacetiletý Berdych utká s Murraym. S britským soupeřem má pozitivní bilanci 3:1, aktuálně čtvrtého hráče žebříčku ATP porazil na podzim ve čtvrtfinále turnaje série Masters v Paříži.

Murray má na Berdycha plán

"Rád hraju proti soupeřům, kteří dávají takové rány jako on. Pokusím se to neutralizovat. Může začít dělat chyby, ale já ho k nim musím donutit. Sám vám je nedá. Když budete hrát doprostřed dvorce, pak bude moci ty míče trefovat hodně dobře," řekl Murray před utkáním s Berdychem.

Murrayho od letošního roku vede česká legenda a bývalý první hráč světa Lendl, ale zápasu s Berdychem přítomen nebude. "Dubaj jsme neměli v plánu. Řekl jsem Andymu, že mám závazky, které musím dodržet," řekl Lendl na webu ATP v Delray Beach, kde ve finále turnaje veteránů prohrál se Španělem Carlosem Moyou. V Dubaji do čtvrtfinále postoupil také první hráč světa Srb Novak Djovkovič, který se o postup do semifinále utká se svým krajanem Jankem Tipsarevičem.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...