Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Nadal se vrátil debaklem, Berdych vyhrál exhibici v Thajsku

Sport

  15:36aktualizováno  17:25
HUA HIN - Český tenista Tomáš Berdych vstoupil do sezony vítězstvím na exhibičním turnaji v thajském letovisku Hua Hin. Sedmý hráč světa v pátečním finále zdolal 7:6 a 6:3 Kanaďana Milose Raonice, jenž je v žebříčku hned za ním.

Tomáš Berdych při posledním utkání na letošním Turnaji mistrů. foto: ČTK/AP

Devětadvacetiletý Berdych si v Thajsku připsal výhry nad hráči, s nimiž má negativní bilanci. Na Nový rok zdolal ve třech setech Španěla Davida Ferrera a pátek si poradil i s Raonicem, jehož dosud ze čtyř duelů na ATP Tour porazil jen jednou.

Tenisový exhibiční turnaj World Tennis Thailand v Hua Hinu:

Finále: Berdych - Raonic (Kan.) 7:6 (7:4), 6:3.

O 3. místo: Ferrer (Šp.) - Fognini (It.) 6:2, 6:0.

Za vítězství na prvním turnaji pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua inkasoval Berdych 40 000 dolarů. Soutěžní část nové sezony zahájí příští týden na turnaji v katarském Dauhá.

Nadal se vrátil po pauze, ale dostal „kanára“

Debaklem skončil první zápas po dlouhé pauze pro španělského tenistu Rafaela Nadala. Na špičkově obsazené exhibici v Abú Zabí dostal třetí hráč žebříčku ATP od světové šestky Brita Andyho Murrayho „kanára“ a prohrál 2:6, 0:6.

Nadalovi předčasně ukončila minulou sezonu operace slepého střeva, předtím ho trápily potíže se zády a zápěstím. Po desetitýdenní přestávce dnes neměl proti Murraymu nárok. „Ale bylo to vyrovnanější, než napovídá výsledek,“ cituje skotského hráče BBC.

Exhibiční turnaj mužů v Abú Zabí

Semifinále: Murray (4-Brit.) - Nadal (2-Šp.) 6:2, 6:0
16:00 Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (3-Švýc.)

O 5. místo:
Almagro (6-Šp.) - López (5-Šp.) 6:4, 7:6 (8:6)

 

Murray v sobotním finále nastoupí buď proti Srbovi Novaku Djokovičovi, nebo proti Švýcarovi Stanu Wawrinkovi. První hráč světa Djokovič usiluje na exhibičním turnaji v Abú Zabí o čtvrtý titul v řadě.

Autoři: ,