130 let
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | foto: Reuters

Český souboj pro Berdycha. Porazil Veselého a je v semifinále

Sport
  •   12:41
ŠEN-ČEN - Tomáš Berdych vyhrál souboj českých tenistů ve čtvrtfinále turnaje v čínském Šen-čenu. Pátý hráč světa zvítězil nad Jiřím Veselým 6:3 a 6:2. V sobotním semifinále čeká Berdycha Španěl Tommy Robredo.

Třicetiletý Berdych je v Šen-čenu nejvýše nasazeným hráčem a rád by si co nejdříve pojistil účast na Turnaji mistrů, na němž v předchozích pěti letech nechyběl. Všichni čtyři hráči v pořadí sezony před ním už mají start v Londýně jistý.

V premiérovém souboji na okruhu ATP proti české dvojce Veselému (40. v žebříčku) potvrdil Berdych bezpečně roli favorita.Servis neztratil ani jednou, naopak ze sedmi brejkbolů tři proměnil a zápas ukončil po hodině a 34 minutách.

Na rozdíl od vyřazení v minulém týdnu v Petrohradu už po prvním zápase prochází Berdych turnajem v Šen-čenu hladce. Aby ukončil čekání na první letošní titul, musí vyhrát ještě dvakrát.

Se sobotním soupeřem Robredem, loňským finalistou, má pozitivní bilanci 6:4. Letos už ho porazil na Masters v Cincinnati, navíc jasně 6:0, 6:1.

Autor: ČTK