Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Berdych postoupil do druhého kola grandslamu

Sport

  10:46
MELBOURNE - Český tenista Tomáš Berdych si během 90.minut vybojoval postup do druhého kola na Australian Open. Po setech 6:1 a dvakrát 6:2 vyřadil Korejce I Hjong-tcheka.

Tomáš Berdych foto: Ed BetzČTK

Berdych se Korejcem ještě nikdy předtím nestřetl. "Nikdy jsem s ním nehrál a ani jsem ho pořádně neviděl, takže jsem ho doteď neznal," řekl Českému rozhlasu český tenista, který neměl v utkání žádné problémy a nevadilo mu ani velké horko, které přesahovalo 35 stupňů Celsia. "Víceméně všechno vycházelo bez problémů až na malou chybičku ve třetím setu, kdy jsem si zbytečně prohrál vlastní podání," řekl.

Berdych zatím na Australian Open nikdy nepřekonal laťku druhého kola. V utkání s domácím Robertem Smeetsem, kterého nedávno porazil na turnaji v Sydney, tak bude atakovat svoje maximum.

"Je to levák, poměrně slušně servíruje. Zezadu to není tak dobré, není to hráč na dlouhé výměny, snaží se je rychle ukončovat," popsal Berdych herní styl soupeře ze čtvrté světové stovky.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...