Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Berdych postoupil, Štěpánek vypadl

Sport

  10:56
MELBOURNE - Tomáš Berdych se po Nicole Vaidišové stal teprve druhým českým zástupcem ve druhém kole Australian Open. Třináctý nasazený dnes v Melbourne porazil třikrát 6:4 Rakušana Wernera Eschauera. Nečekaně naopak vypadl Radek Štěpánek.

Tomáš Berdych. foto: AFP

O postup do  třetího kola se Berdych utká s přemožitelem Iva Mináře, španělským
tenistou Oscarem Hernandezem. Aktuálně šedesátého hráče světa nejlepší
český tenista v jediném vzájemném zápase porazil, v roce 2004 ho přehrál v
Palermu na antuce. Nečekaně naopak vypadl Radek Štěpánek.

Štěpánek prohrál výborně rozehraný zápas s Američanem Vincentem Spadeou. Třicátý nasazený první dva sety vyhrál hladce 6:2 a ve třetí sadě za stavu 5:4 podával na vítězství v zápase. Američan ale set zvrátil ve svůj prospěch a v dalších dvou už dominoval, vyhrál je 6:2 a 6:3.

Hned po prvním kole se s Australian Open rozloučili i Lucie Šafářová a Jiří Vaněk. Šafářová překvapivě nestačila na Catalinu Castaňovou z Kolumbie, které podlehla 1:6 a 4:6. Dvaadvacátá nasazená hráčka tak nezopakuje svou loňskou čtvrtfinálovou účast. V mužské dvouhře podlehl ve třech setech Vaněk Rakušanovi Jürgenu Melzerovi. 

Vaněk tak V Melbourne tak neprolomil nelichotivou bilanci a pošesté za sebou při své účasti v hlavní soutěži vypadl hned v prvním kole. Do druhého se devětadvacetiletý tenista podíval jen v roce 2000.

Šafářová, která loni vypadla v souboji o postup do semifinále s krajankou Nicole Vaidišovou, pomohla soupeřce k triumfu v první sadě spoustou nevynucených chyb. V druhé už hrála lépe, ale za stavu 4:4 ztratila podání a Castaňová, které ve světovém žebříčku patří 139. místo, nabídnutou šanci využila. Šafářovou před startem turnaje trápil hýžďový sval, kvůli kterému před druhým kolem odstoupila z podniku v Sydney.

Další výsledky:
Muži:

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (13-ČR) - Eschauer (Rak.) 6:4, 6:4, 6:4
Blake (12-USA) - Massu (Chile) 6:3, 6:2, 6:2
Safin (Rus.) - Gulbis (Lotyš.) 6:0, 6:4, 7:6 (7:2)


 

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.