Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Berdych přestřílel obra Karloviče a je ve čtvrtfinále

Sport

  20:26
MONTREAL - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Montrealu do čtvrtfinále. V třetím kole porazil Chorvata Iva Karloviče 6:3, 7:6. Jeho dalším soupeřem bude vítěz zápasu mezi Srbem Jankem Tipsarevičem a Chorvatem Ivanem Dodigem. Devátý hráč světového žebříčku Berdych si s Karlovičem poradil za hodinu a 43 minut.

Tomáš Berdych foto: ČTK

Berdych sebral hned na úvod zápasu obrovitému Karlovičovi servis, zatímco sám svého soka pustil jen ke dvěma brejkbolům. Ovšem i tak první set nebyl snadnou záležitostí, druhý pokus o prolomení svého servisu totiž český tenista odvracel za stavu 5:3, kdy toužil po ukončení prvního setu. To se mu nakonec splnilo.

Druhý set už byl naplno přehlídkou podání obou výborně servírujících tenistů. V mezihře sice vynikal Berdych, ovšem i Karlovič dokázal zahrát parádní údery, kterým diváci v hledišti nadšeně tleskali. Především kraťasy a čopované údery z ruky chorvatského obra dělaly české jedničce velké problémy.

Druhý set tak musela rozhodnout zkrácená hra, ve které ale již Berdych dominoval. Od stavu 2:2 vyhrál zbývajících pět her a po 103 minutách mohl oslavit již dvanáctý postup (ze šestnácti letošních turnajů) do čtvrtfinále. Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se také díky vítězství přiblížil 300. výhře na okruhu ATP v kariéře. Od ní jej dělí dva triumfy.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...