Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Berdych prohrál s Nadalem

Sport

  18:16
LONDÝN - Tomáš Berdych vypadl ve čtvrtfinále Wimbledonu s Rafaelem Nadalem, kterému podlehl ve třech setech 6:7, 4:6 a 2:6. V semifinále narazí Nadal na Srba Novaka Djokoviče, který v pěti setech zdolal Marcose Baghdatise.

Tomáš Berdych foto: ČTK

Berdych označil po zápase za hlavní důvod svojí prohry točící se vítr, s nímž se prý, narozdíl od Nadala nedokázal vyrovnat. S centrálním kurtem se jednadvacetiletý český tenista rozloučil po dvou hodinách a sedmi minutách.

"Nemám tyhle podmínky na kurtu rád," řekl po utkání Berdych. "Není to dobré pro tenis. Musím se ještě hodně učit, jak v tak větrných podmínkách hrát," dodal. Berdych si proti antukovému specialistovi dával původně minimálně vyrovnané šance.

Styl Nadalovy hry je podle Berdycha pro podobné podmínky vhodnější. "Tím, jak je fyzicky na tom perfektně a hraje hodně spin a liftované údery, mu vítr absolutně nevadí. Když hraje s větrem, dokáže si to rotací udržet, když hraje proti větru, tak je natolik silný, že to dokáže utlačit," vysvětlil.

Nadal během zápasu více riskoval a nepouštěl soupeře k vítězným úderům. Po vyhraném tie-breaku úvodní sady měl už utkání ve své moci. "Byl ve skvělé kondici, dobře běhal po kurtu, nedělal mnoho chyb. Má skvělý talent, také je druhý na světě," uznal Berdych kvality svého soupeře, s nímž měl do dneška vyrovnanou bilanci.

Autoři: ,

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč