Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Berdych se na Turnaji mistrů utká s Djokovičem, Wawrinkou a Čiličem

US Open

  16:58
LONDÝN/PRAHA - Londýnský los rozhodl, že český tenista Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů střetne v základní skupině se srbskou světovou jedničkou Novakem Djokovičem a dalšími letošními grandslamovými vítězi Stanem Wawrinkou ze Švýcarska a Chorvatem Marinem Čiličem.

Tomáš Berdych foto: ČTK/AP

Druhou čtveřici v britské metropoli vytvoří jiný Švýcar Roger Federer, domácí Andy Murray, Kei Nišikori z Japonska a Kanaďan Milos Raonic.

Berdych si na Turnaji mistrů zahraje popáté za sebou. Při předešlých čtyřech startech dokázal postoupit ze skupiny do semifinále jen v roce 2011, dál se ale nedostal.

S obhájcem titulu Djokovičem, který Turnaj mistrů vyhrál v letech 2008, 2012 a 2013, má Berdych vysoce negativní bilanci 2:16. Nad vítězem US Open Čiličem vede 5:4 a s králem Australian Open 2014 Wawrinkou, na kterého narazil ve skupině i loni, prohrává 5:9.

Letošní wimbledonský vítěz Djokovič bude v Londýně hájit pozici světové jedničky. Do britské metropole přijede krátce po narození syna a jako čerstvý vítěz halového turnaje Masters v Paříži, kde v pěti zápasech neztratil v minulém týdnu ani set. Švýcar Federer na Djokoviče ztrácí v žebříčku 1 310 bodů, neporažený vítěz Turnaje mistrů může získat maximálně 1 500 bodů.

Start v Londýně si vybojoval i Španěl Rafael Nadal, na konci října však oznámil, že kvůli operaci slepého střeva Turnaj mistrů vynechá. Chirurgický zákrok má naplánovaný právě na den losu.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...