130 let

Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych (uprostřed) se radují spolu s Pavlem Víznerem z vítězství ve čtyřhře proti Belgii v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova. | foto: ČTK

Berdych se Štěpánkem vypadli ve čtyřhře

Davis Cup
  •   16:05
PEKING - Čeští tenisté Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem vypadli na olympijském turnaji ve čtyřhře v prvním kole. V Pekingu nestačili na brazilskou dvojici Marcelo Melo, Andre Sá, které podlehli 7:5, 2:6 a 6:8.

Česká dvojice v dramatickém duelu, který měl díky bouřlivým fanouškům téměř fotbalovou kulisu, vedla v třetím setu 4:3 a Štěpánek byl na podání. Brazilci jej však o servis připravili a následně vyhráli i celý set, když proměnili třetí mečbol při Berdychově servisu.

"Takováhle prohra strašně mrzí. Vedli jsme ve třetím setu, ale soupeři začali hrát neuvěřitelné míče. Srovnali s námi krok a trochu se dostali i nad nás," řekl Štěpánek. Klíčovým hráčem duelu byl v té chvíli vysoký Melo, který kraloval na síti. "Do té chvíle nebyl moc výrazný, ale v konci zahrál neuvěřitelné míče," přiznal Štěpánek.

Daviscupový reprezentant měl v minulém duelu svalové problémy, dnes ale odehrál zápas bez problémů. "Vymlouvat se na to nebudu. Přijel jsem sem hrát a bojovat do poslední chvíle, a bohužel to nevyšlo ve dvouhře ani ve čtyřhře. Teď se budu muset dát dohromady," řekl Štěpánek. Potíže se stehenním svalem podle něj souvisí s problémy se zády.

Další výsledky:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (2-Šp.) - Hewitt (Austr.) 6:1, 6:2, Mathieu (Fr.) - Davyděnko (4-Rus.) 7:5, 6:3, Nalbandian (7-Arg.) - Massu (Chile) 7:6 (7:0), 6:1, Južnyj (13-Rus.) - T. Johansson (Švéd.) 7:5, 6:2, Andrejev (Rus.) - Llodra (Fr.) 6:4, 3:6, 6:1.
Čtyřhra - 1. kolo:
Melo, Sá (Braz.) - Berdych, Štěpánek (ČR) 5:7, 6:2, 8:6.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Korytcevová (Ukr.) - Obzilerová (Izr.) 5:7, 7:5, 6:4.
2. kolo:
Zvonarevová (9-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:3, 7:6 (7:4).
pam gi nkr

Autor: ČTK