130 let
Kvitová prohrála s Wozniackou, do čtvrtfinále tedy nepostoupila.

Kvitová prohrála s Wozniackou, do čtvrtfinále tedy nepostoupila. | foto: Reuters

Berdych si v Cincinnati zahraje čtvrtfinále, Kvitová vypadla

Sport
  •   8:00
CINCINNATI - Tomáš Berdych si na turnaji Masters v Cincinnati zahraje čtvrtfinále proti wimbledonskému šampionovi Andymu Murraymu, naopak Petra Kvitová ve třetím kole vypadla. Nejlepší česká tenistka tak neobhájí loňskou účast v semifinále.

Šestý hráč světa Berdych nedal šanci Španělovi Tommymu Robredovi a postoupil po jasné výhře 6:3, 6:0. Světová devítka Kvitová neudržela vedení 3:1 ve třetím setu a prohrála s bývalou světovou jedničkou Dánkou Caroline Wozniackou 6:3, 2:6 a 3:6. Berdych se vypořádal s Robredem (23. v žebříčku ATP) za rovnou hodinu.

Dobrý servis podpořil šesti esy, nedal jedinou dvojchybu a odvrátil všechny čtyři brejkboly. Španělskému soupeři na tvrdém povrchu vrátil prohru z dubna na antuce v Barceloně a může se těšit na duel se světovou dvojkou Murraym, jehož naposledy letos v květnu v Madridu na antuce porazil. Celkově vede vzájemnou bilanci český tenista 5:4.

Kvitová prohrála s Wozniackou poprvé po třech letech a třech posledních výhrách. Proti světové desítce dobře začala, jenže ve druhé sadě dvakrát neudržela servis a v rozhodujícím setu od stavu 3:1 už neuhrála ani jeden game.

Ve čtvrtfinále naopak nechybí světová jednička Serena Williamsová z USA, v mužské soutěži pak bez zaváhání pokračují všichni z "velké čtyřky" Srb Djokovič, Murray, Španěl Nadal i Švýcar Federer, jenž si o zachování šance na šestý titul ze Cincinnati zahraje právě proti Nadalovi.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK