Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Berdych si zahraje o osmifinále

Sport

  8:01
MELBOURNE - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych postoupil do třetího kola Australian Open. Třináctý nasazený zvládl zápas s přemožitelem Iva Mináře Oscarem Hernandezem ze Španělska, kterého porazil hladce 6:2, 6:1 a 6:3.

Berdych. foto: ČTK

O postup do osmifinále, v němž může narazit na světovou jedničku Rogera Federera ze Švýcarska, se poslední český zástupce v mužské dvouhře utká s vítězem duelu mezi Argentincem Juanem Monakem a Američanem Amerem Delicem.

Berdych sice v zápase s Hernandezem udělal 33 nevynucených chyb, ale vynahradil to 34 vítěznými údery. V zápase ani jednou neztratil servis a nepřipustil pochybnosti o svém postupu.

Potvrdila se Berdychova slova, že očekával snadnější zápas než v prvním kole proti Rakušanovi Werneru Eschauerovi. "Nebyl to úplně neznámý soupeř a jsem rád, že se potvrdilo, co jsme říkali. Nezlehčoval bych to, ale jsem spokojený, že to šlo tak rychle," řekl Radiožurnálu.

Český daviscupový reprezentant byl na rozdíl od prvního kola spokojený i s výkonem. "Jenom ten servis by mohl být trošičku lepší, pak už by to bylo tak, jak by se mi to líbilo," dodal Berdych.

Ve třetím kole je mezi ženami druhá nasazená Světlana Kuzněcovová z Ruska, která ve dvou setech vyřadila Bulharku Cvetanu Pironkovovou. Postoupila rovněž Američanka Venus Williamsová.

Autoři: ,