Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Berdych získal pro Česko čtvrtý bod

Sport

  17:48
LEIDEN - Čeští tenisté jsou v daviscupové baráži v Nizozemsku stále stoprocentní. Za rozhodnutého stavu vyhrál Tomáš Berdych dnešní úvodní dvouhru nad Raemonem Sluiterem, kterého porazil 6:3 a 7:6.

Tomáš Berdych foto: Ed BetzČTK

Hosté tak v Leidenu vedou 4:0, o pátý bod bude usilovat Jan Hernych, jehož v závěrečné dvouhře čeká Robin Haase. Návrat mezi elitu Davisova poháru český tým slavil již v sobotu.

I za stavu 3:0 na zápasy nominovali oba nehrající kapitáni své týmové jedničky. Duel se však hrál jen na dva vítězné sety před prořídlými ochozy. Na české lavičce už chyběl zkušený Jiří Novák, který ze svého posledního daviscupového utkání v kariéře odjel z rodinných důvodů předčasně domů.

Berdych v prvním setu výborně podával. Celkem nasázel sedm es a nedal soupeři ani jednu šanci na brejk. Nizozemský tenista se rovněž mohl opřít o kvalitní servis, ale jeho jediné zaváhání v šesté hře využila česká jednička k brejku. Set zakončil třináctý hráč světa v deváté hře, když vystřihl čtyři nechytatelná podání a nepřipustil šanci na zvrat.

Druhý set byl přehlídkou servisu. Oba tenisté si bez problémů drželi svůj, takže nakonec musel rozhodnout až tie-break. Ve zkrácené hře byl Berdych jediný, kdo dokázal bodovat při soupeřově podání. Díky jednomu minibrejku se dostal do vedení 5:4 a pak dvěma body při vlastním servisu zápas ukončil. Hned první mečbol proměnil symbolicky bodem přímo z podání.

Výsledek:
Nizozemsko - ČR 0:4 po třetí dvouhře
Sluiter - Berdych 3:6, 6:7 (4:7).
Kamila Bylinová maz
Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.