Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Berdychovi se po návratu daří: v Petrohradu prošel už do semifinále

Sport

  13:57aktualizováno  17:30
PETROHRAD - Český tenista Tomáš Berdych postoupil díky vítězství 6:4, 6:3 nad Italem Paolem Lorenzim do semifinále halového turnaje v Petrohradu. Devátý hráč světa se tento týden vrátil na okruh po měsíční pauze způsobené zánětem slepého střeva a jedna výhra ho dělí od prvního finále v sezoně.

Tomáš Berdych na turnaji v Petrohradu. foto: ČTK/AP

Jednatřicetiletý Berdych měl utkání s Lorenzim pod kontrolou. V každém setu vzal o tři roky staršímu Italovi jednou podání, sám odvrátil jediný brejkbol, a duel uzavřel po hodině a čtvrt šestým esem, které potvrdilo „Jestřábí oko“.

„Zatím jsem spokojený, jak tady hraju. V prvním utkání jsem prošel těžkým testem a zvládl jsem i druhý zápas. Postupně se zlepšuji a to je můj cíl pro nejbližší týdny. Potřebuju se dostat do rytmu,“ řekl Berdych v rozhovoru na kurtu.

V semifinále se třetí nasazený Berdych utká s vycházející německou hvězdou Alexanderem Zverevem. Devatenáctiletého hráče ruského původu, který je v Petrohradu nasazen jako číslo pět, Berdych ve všech čtyřech dosavadních vzájemných zápasech porazil, naposledy letos ve Wimbledonu.

„Čeká mě zase o něco těžší soupeř. Snažím se věci zjednodušit a doufám, že mi to pomůže,“ dodal svěřenec Chorvata Gorana Ivaniševiče, který se k němu ale připojí až na halových turnajích ve Vídni a v Paříži.

Kvůli vynechanému US Open potřebuje rodák z Valašského Meziříčí sbírat body, aby se posedmé kvalifikoval na Turnaj mistrů. Aktuálně je nejlepší český tenista na prvním nepostupovém devátém místě.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu

(tvrdý povrch, dotace 986.380 dolarů)

Dvouhra - čtvrtfinále: BERDYCH (3-ČR) - Lorenzi (It.) 6:4, 6:3, Bautista (4-Šp.) - Sousa (8-Portug.) 4:6, 6:1, 6:2, A. Zverev (5-Něm.) - Južnyj (Rus.) 6:2, 6:2.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...