Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bez slitování. Djokovič smetl před diváky Medveděva a má devátý titul z Australian Open

Novak Djokovič slaví triumf na Australian Open 2021. foto: Reuters

Aktualizujeme
MELBOURNE - Světová jednička Novak Djokovič ve finále Australian Open porazil Daniila Medveděva z Ruska 7:5, 6:2, 6:2, na prvním grandslamu sezony získal třetí titul za sebou a rekordní počet triumfů v Melbourne rozšířil na devět. Ve finálových zápasech na Australian Open srbský tenista udržel stoprocentní bilanci.
  11:56

Djokovič za hodinu a 54 minut ukončil Medveděvovu neporazitelnost, která trvala dvacet zápasů. Třiatřicetiletý Srb sice v prvním setu promarnil vedení 3:0, za stavu 6:5 ale podruhé sebral soupeři servis a třetím setbolem rozhodl. Do druhé sady Djokovič vstoupil ztraceným podáním, ale poté dovolil soupeři získat už jen jeden game.

Novak Djokovič slaví titul z Australian Open.
Novak Djokovič slaví titul z Australian Open 2021.

Rozhodující set měl od začátku jasný průběh. Djokovič, který v pondělí bude 311. týden světovou jedničkou a překoná rekord Švýcara Rogera Federera, prvním mečbolem při Medveděvově podání rozhodl o zisku osmnáctého grandslamového titulu. Víc mají na kontě pouze Rafael Nadal ze Španělska a Federer s dvaceti triumfy.

Djokovič také Medveděvovi ukončil dvanáctizápasovou vítěznou sérii proti hráčům z první desítky žebříčku. Pětadvacetiletý tenista, který se mohl stát teprve třetím ruským grandslamovým vítězem, prohrál i druhé finále na grandslamech v kariéře. Loni na US Open podlehl Nadalovi.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!