Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Biatlonisté ve štafetě nenapodobili ženy, po dobrém výkonu berou 4. místo

Sport

  18:08aktualizováno  18:50
Östersund - Česká štafeta biatlonistů se blýskla na mistrovství světa čtvrtým místem. Ve švédském Östersundu sice rozjeli zkušení Michal Šlesingr a Ondřej Moravec závod na čtrnácté pozici, ale výborně běžící i střílející Tomáš Krupčík a finišman Michal Krčmář tým vytáhli o deset míst výše. Na bronzovou ruskou sestavu nakonec Čechům chybělo necelých 17 vteřin.

Biatlonisté při ve štafetě na MS v Östersundu, Michal Šlesingr (úplně vlevo s číslem 7) měl na starost první úsek. foto: Reuters

Zkušení Michal Šlesingr a Ondřej Moravec závod rozjeli na čtrnácté pozici, ale výborně běžící i střílející Tomáš Krupčík a Michal Krčmář tým vytáhli o deset míst výše. Biatlonisté dojeli necelých 17 vteřin za bronzovým Ruskem.

Šlesingr i Moravec shodně dvakrát dobíjeli, první vstoje, druhý vleže a v polovině závodu jeli Češi čtrnáctí s odstupem necelé minuty a čtvrt na čelo. Krupčík pak potvrdil, že má z Čechů na šampionátu nejlepší formu. Střílel rychle i přesně, výborně běžel a vytáhl štafetu až na šesté místo. „Na trati jsem se cítil výborně, na střelnici mi to sedlo a byl to můj nejlepší výkon na šampionátu,“ řekl.

Krčmář sice dobíjel jednou vleže i vstoje, ale dokázal pozici ještě vylepšit. „Na trati to byl Michal z loňské sezony a převládá spokojenost. Závod mě bavil. Za čtvrté místo jsem rád,“ řekl stříbrný olympijský medailista ze sprintu Krčmář.

V posledním kole předjel Slovince, ale měl i smůlu, protože v předposledním kopci přišel o hůlku a chvilku trvalo, než dostal novou. „Možná mi to trošku vzalo síly, ale (Rus) Loginov jel dobře,“ řekl Krčmář.

Norská štafeta mužů vládla od druhé půlky závodu. Do čela favority dostal Tarjei Bö, který vypracoval týmu náskok 43,5 vteřiny. Jeho bratr Johannes trochu napínal nervy svých kolegů, ale vstoje se nakonec trestnému kolu vyhnul. Johannes Bö slaví v Östersundu již čtvrtou zlatou medaili. Před druhými Němci měli Norové náskok téměř čtyřiceti vteřin, třetí Rusové už zaostali o více než minutu.

Čeští biatlonisté zajeli výborně, což se před nimi nepovedlo ženám. Ty musely na čtyři trestné okruhy a skončily až patnácté.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!