Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Biker Kulhavý se rozjíždí. Sezonu zahájil 3. místem

Sport

  16:54
PIETERMARITZBURG - Biker Jaroslav Kulhavý zahájil sezonu Světového poháru v cross country v jihoafrickém Pietermaritzburgu třetím místem, které mu loni patřilo i v celkovém pořadí. Český vicemistr světa dnes nestačil pouze na Švýcara Nina Schurtera a Francouze Juliena Absalona.

Biker Jaroslav Kulhavý foto: Reuters

Šestadvacetiletý Kulhavý, jenž po minulém úspěšném ročníku změnil tým (nyní Specialized Factory Racing) a typ kola, jel se Schurterem a Absalonem zhruba polovinu závodu. Ve čtvrtém okruhu mu však dvojice spolufavoritů poodjela a český úřadující mistr Evropy nakonec nabral na vítěze více než minutovou ztrátu. Relativně bezpečně ale uhájil třetí pozici před dotahujícím se mistrem světa José Antoniem Hermidou ze Španělska, jenž se mu v závěru přiblížil na osm sekund.

Pro vítězství si díky nástupu v posledním pátém kole dojel loňský celkový vítěz SP Schurter, který se dvojnásobnému olympijskému šampionovi Absalonovi vzdálil o 16 sekund.

Závod žen se vůbec nevydařil české jedničce posledních let Kateřině Nashové, jež měla ve čtvrtém kole defekt a propadla se ze šesté pozice na konečnou 41. příčku. Třicátá skončila Tereza Huříková, jež se před sezonou stala členkou nové německé stáje Central Haibike.

Obě Češky ztratily více než deset minut na vítěznou Číňanku Žen Čcheng-jüan, jež druhou v pořadí Julii Bressetovou z Francie porazila o 66 sekund. Třetí skončila dvojnásobná mistryně světa Irina Kalentěvová z Ruska.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...