Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Biker Kulhavý v Novém Městě upadl. Cink dojel šestý

Sport

  16:02
NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ - Biker Ondřej Cink vybojoval v závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě na šestém místě a dosáhl nejlepšího výsledku mezi elitou, v níž jezdí první sezonu.

Jaroslav Kulhavý foto: ČTK

Dvaadvacetiletý Cink dosáhl nejlepšího výsledku mezi elitou, v níž jezdí první sezonu. Před týdnem zahájil Světový pohár v Albstadtu dvanáctým místem. "Trochu mě mrzí, že to nevyšlo na stupně vítězů, ale jinak je to úžasný," uvedl Cink, který loni na Vysočině kraloval jezdcům do 23 let. Od třetího Švýcara Lukase Flückingera ho dělila minuta a 26 sekund.

Kulhavého připravil o šanci navázat na loňské druhé místo a předloňské vítězství pád, obsadil až 26. příčku. "Někde ve třetím kole jsem blbě spadnul, těžce jsem se zvedal, narazil jsem si koleno a hlavně levé zápěstí. Už jsem pak nebyl schopen závodit, objel jsem to především kvůli divákům. Po tom pádu pro mě závod skončil," řekl Kulhavý, který byl minulou neděli v Německu třetí.

Schurter vyhrál o tři sekundy před Francouzem Julienem Absalonem, jenž si vynahradil předchozí závod, v němž musel po defektu z vedoucího pozice odstoupit.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...