130 let
Simone Bilesová na kladině.

Simone Bilesová na kladině. | foto: Reuters

Bilesová rozšířila svoji rekordní sbírku na 19 zlatých medailí, na MS vyhrála na kladině i prostných

Sport
  •   17:31
Stuttgart - Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová ovládla na mistrovství světa ve Stuttgartu i prostná a kladinu a svoji jedinečnou medailovou kolekci rozšířila na 19 zlatých medailí.

Se třemi stříbry a třemi bronzy tvoří její sbírku z MS dohromady 25 cenných kovů, což z ní dělá nejúspěšnější závodnici v historii. Na šampionátu v Německu předčila dvaadvacetiletá Američanka někdejšího reprezentanta Sovětského svazu a Běloruska Vitalije Ščerba, který dosud vedl pořadí s 23 medailemi a bilancí 12-7-4.

Už tak veleúspěšná gymnastka prožila ve Stuttgartu své nejlepší MS. Spolu s přeskokem, vícebojem a soutěží družstev získala pět titulů, což se jí dosud nepodařilo. Neuspěla pouze na bradlech, na nichž skončila pátá a potvrdila, že je to její nejslabší disciplína. Na MS na nich byla nejlépe vloni druhá. Před rokem v Dauhá nicméně Bilesová získala šest medailí včetně čtyř zlatých.

Víceboj a prostná ovládla Bilesová popáté v kariéře a obhájila v nich loňské tituly stejně jako na přeskoku. Na kladině triumfovala potřetí a vylepšila loňský bronz.

Autor: ČTK