Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Bobista z USA prokopl v Soči dveře, nemohl se dostat z koupelny

Sport

  20:22
PRAHA - Rozdává úsměvy a budí dojem přátelského sympaťáka. Pokud se ale stokilový Američan Johny Quinn ocitne v úzkých, neváhá využít svoji hrubou sílu. Tak jako v Soči, kde se nešťastně zabouchl v koupelně a přes dveře si vymlátil otvor na svobodu.

Quinn se s dveřmi nemazlil. foto: Twitter: Johnny Quinn

Třicetiletý hromotluk, který bude pod pěti kruhy reprezentovat Spojené státy ve dvojbobu, na sebe upozornil ještě před svým ostrým startem v ledovém korytě. "Sprchoval jsem se a zabouchly se za mnou dveře. Navíc se v nich zasekl i zámek," popisoval svůj netradiční zážitek z olympijského střediska Roza Chutor.

"K tomu všemu jsem u sebe neměl telefon, tak jsem musel využít svého bobistického tréninku," řekl. A přesně tak udělal. I když, buďme upřímní, Quinn mohl rozhodně volit klidnější řešení, které by ho z pasti vysvobodilo. Takhle po něm zbyly pouze dveře s obrovskou dírou uprostřed.

Hlavu si s tím ale evidentně nelámal. Naopak - se snímkem se ihned chlubil na svém Twitteru. "Když jste v Rusku za zavřenými dveřmi, udělejte z nich okno," stojí v jednom z komentářů pod fotografií. Zámořský novinář zase na komický příspěvek reagoval slovy: "Dejte tomu chlápkovi zlatou medaili už teď!"

Quinn bude startovat na své první olympiádě. Rodák z Harrisburgu však vynikal i v jiných sportech. Tedy především v americkém fotbale, jemuž se na vrcholové úrovní několik let věnoval. Bob ho zlákal až před čtyřmi lety, do podvědomí fanoušků se ovšem dost možná zapíše jako muž, jenž prošel dveřmi.