Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Bohemians mají posily i rádio

Sport

  10:24
PRAHA - Posily s prvoligovými zkušenostmi a vlastní internetové rádio. To jsou novinky, s nimiž chtějí Bohemians 1905 pokračovat v cestě z třetí ligy do horních pater českého fotbalu. „Naším dlouhodobým cílem je, abychom se stabilizovali na úrovni pro nejvyšší soutěž,“ prohlásil ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.

Fanoušci jsou Bohemce věrni i v neradostných časech. foto: Hynek Glos, Lidové noviny

Tradiční pražský klub se s elánem probudil z kómatu, do něhož upadl po loňském bankrotu. V České fotbalové lize se vymykal především unikátními návštěvami na úrovni první ligy. Na stadionu ve vršovickém ďolíčku se scházelo v průměru pět tisíc diváků. „Na podporu fanoušků spoléháme dál. Prodej permanentních vstupenek naznačil, že jejich zájem neklesá,“ pochvaloval si Steinbroch.

V tabulce třetí nejvyšší soutěže zatím patří „Klokanům“ sedmá příčka. Jejich ztráta na první a jedinou postupovou příčku činí devět bodů. Přípravné zápasy vybízely trenéra Zbyňka Bustu k optimismu. „Vše se dařilo, až z toho mám mrazení v zádech,“ potěšily kouče výhry nad Brnem, Příbramí nebo Českými Budějovicemi.

Zelenobílý kádr se podařilo rozšířit o posily, které už okusily první ligu. Obránce Tomáš Buldra přišel z Blšan, konkurenci v záloze rozšířil jablonecký Jiří Vágner a v útoku se objevil Tomáš Kulvajt, který naposledy působil v Mostu.

Jarní specialitou Bohemians 1905 bude provozování vlastního internetového rádia. Tím se nemůže pochlubit žádný jiný klub v Česku. Přes oficiální stránky klubu mohou fanoušci poslouchat přenosy ze všech domácích duelů u Botiče.

S novým generálním partnerem v zádech je desetimilionový rozpočet klubu zabezpečený. Vedení odmítlo možnost, že by si Bohemians 1905 mohli dodatečně koupit účast v druhé lize od některého jejího účastníka. „Nahoru se chceme dostat po dílčích krocích a jen vlastními silami. Navíc v Botiči u stadionu nám stále teče voda, a ne nafta,“ pousmál se Steinbroch.
Autoři:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.