Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Boleslav dohnala jen remízu

Sport

  10:51
PRAHA - Postavení v ligové tabulce zápasy automaticky nerozhoduje. O tom se včera přesvědčili fotbalisté Mladé Boleslavi. Jeden z aspirantů na titul na domácí půdě dvakrát prohrával s posledním Slováckem, ale přes drtivou převahu v závěru stihl pouze vyrovnat na 2:2.

Brankář Slovácka Petr Drobisz foto: ČTK

„Kdyby se hrálo ještě pět minut, zvládli bychom to otočit. Jedeme dál, máme před sebou ještě hodně utkání,“ nepanikařil po překvapivé ztrátě boleslavský trenér Dušan Uhrin.

Nejen boleslavští fanoušci asi očekávali, že si Středočeši proti soupeři z Uherského Hradiště vylepší střeleckou bilanci. Uhrin vedle sebe poskládal své útočné klenoty. Za reprezentantem Kuličem a obvyklým žolíkem Holubem se pohyboval nejlepší střelec mužstva Luboš Pecka. „Jenže jsme udělali hrubky v obraně,“ upozornil Uhrin, kde se skrývala největší slabina.

Taktika na rychlé brejky pro hbitého Ivanu a Zehera dělala domácím problémy. „Všichni ví, že Boleslav je útočně laděné mužstvo. Tím nám na svojí polovině nabízela skuliny,“ uvedl kouč Slovácka Pavel Malura.

Po necelé půlhodině zpracoval Ivana dlouhý odkop pro rozběhnutého Zehera a ten dostal pohotovou střelou z voleje balon poprvé za Millerova záda. „Trenér nám říkal, že na soupeře bude platit pohyb. To se potvrdilo,“ pochvaloval si úspěšný střelec. To už Slovácko přečkalo bez úhony slibné příležitosti Holuba a Kuliče.

Hrdina Drobisz kraloval i v nastavení
Ještě krátce to vypadalo, že se zápas bude odehrávat podle očekávaného scénáře. Holub křížnou střelou z hranice velkého vápna vyrovnal. Místo obratu však přišel před přestávkou druhý úder hostů. Po Ivanově přihrávce udělal Racko kličku Nesvatbovi a sám před Millerem už nezaváhal - 2:1!

Celý druhý poločas tlak Mladé Boleslavi postupně nabíral na intenzitě. „Máme nezkušené mužstvo plné mladíků,“ vysvětlil gólman Drobisz, proč se Slovácko bránilo chvílemi s vypětím všech sil.

Racko nejen gól dal, ale zastoupil gólmana na čáře po Peckově hlavičce. Domácí si zase zhluboka oddechli po Zeherově sólu, proti němuž byl Miller tentokrát úspěšný.

Když se neujal žádný z pokusů boleslavských útočníků, zařídili vyrovnání Uhrinovi obránci. Na Rolkův centr si nejvýš naskočil stoper Rajnoch a zakončil přesně mezi Drobiszovy nohy. Během pětiminutového nastavení se v pokutovém území Slovácka objevil volný Holub a mohl definitivně hosty zlomit. Drobisz konečky prstů vytáhl jeho střelu k břevnu a neodpustil si vítězné gesto. „Co k tomu říct... Jsem kopyto. Takovou šanci jsem měl dát,“ zlobil se na sebe zkušený kanonýr.

Pod koučem Malurou se Slovácko zvedlo z krize, ale zatím jen třikrát remizovalo. „Dnešní bod bude dobrý, pokud příště porazíme Zlín,“ tvrdil odhodlaně Zeher.

Výsledek:
Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:2
Branky: 41. Holub, 86. Rajnoch - 25. Zeher, 45. Racko. Rozhodčí: Královec - Filípek, Lhoták. ŽK: Matějovský, Kulič - Zeher. Diváci: 4035. Poločas: 1:2.

Mladá Boleslav: Miller - Palát, Rolko, Rajnoch, Nesvadba (46. Ševinský) -Vaculík (57. Poláček), Matějovský, Šmerda (80. Sedláček), Pecka - Kulič, Holub.
Slovácko: Drobisz - Kaspřák, Bernardi, Šuškavčevič, Němčický (81. Lysoněk) ně - Racko, Kúdela (77. Mareš), Görner (72. Dragoun), Róth - Ivana, Zeher.

Autor: