Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Bolf končí v Auxerre, vrací se do Čech

Sport

  12:53
AUXERRE - Bývalý obránce fotbalové reprezentace René Bolf končí ve francouzském Auxerre. S klubem se dohodl na ukončení smlouvy, protože v probíhajícím ligovém ročníku ještě nenastoupil.

René Bolf na archivním fotu na srazu reprezentace. foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

Smlouva dvaatřicetiletému fotbalistovi měla vypršet v červnu. Bolf se zřejmě vrátí do české ligy. V letní přestávce o něj měla zájem Mladá Boleslav. "Nyní jsme již někam pokročili a tato zpráva je pro nás úplná novinka. Zatím jsme o tom vůbec nejednali, proto bych to nechtěl nějak komentovat," řekl dnes generální ředitel středočeského klubu Jaromír Šeterle.

Bolf odešel do Auxerre v roce 2004 z Baníku Ostrava. V první sezoně odehrál ve francouzském angažmá 28 zápasů, v nichž dal čtyři góly. Vloni v létě si ale poranil záda a vyhřezlá ploténka ho nadlouho vyřadila ze hry. V minulém ročníku nastoupil jen v sedmi zápasech v základní sestavě a v této sezoně na něj zbylo jen místo na lavici náhradníků nebo na tribuně.

V české lize Bolf působil vedle Baníku i ve Spartě Praha. V národním týmu odehrál 34 zápasů, naposledy se představil vloni v září v kvalifikaci mistrovství světa proti Rumunsku.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!